Giriş Yap / Kayıt Ol
thodex

WM Aracı'na üyelikler tekrar açıldı! Kayıt olmak için TIKLAYIN!

2Beğeni
  • 1 Yazan dogubaklaci
  • 1 Yazan dogubaklaci

Cevap Yaz Favorilerime Ekle
Seçenekler Stil
Geri Git   Forum > > WordPress

Php Butona Dil Makrosu Atamak

  #1  
Okunmamış 23 Ağustos 2019, 11:25
dogubaklaci Adlı Üyenin Avatarı
Kodlarla Anlatma Sanatı
 
Üyelik Tarihi: 21 Temmuz 2018
Yaş / Cinsiyet: 22 / Erkek
Meslek: Student
Ad, Soyad: Do... Ba...
Mesajlar: 728
Beğeniler: 240 / 250
Ticaret: 2, 100%
Merhaba arkadaşlar, üzerinde TR yazan bir butonum var. Buna tıklayınca olduğumuz sayfada /'dan sonra tr/ yazmasını istiyorum. Örnek olarak

xxxxx.com/buradayız

Butona basınca

xxxxx.com/tr/buradayız

Bunu php tarafında nasıl yapabiliriz?

374x90

Bu Alana Reklam Ver

  #2  
Okunmamış 23 Ağustos 2019, 11:56
Avatar Seçilmemiş
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 14 Ocak 2014
Yaş / Cinsiyet: 33 / Erkek
Meslek: web master
Konum: Ankara
Ad, Soyad: Em... Öz...
Mesajlar: 6
Beğeniler: 0 / 0
Ticaret: 0, 0%
Merhaba

php ile alakalı bir durum değil, en kolay yol <a href="xxx.com/tr/" class="button"> olarak yap ve butonda kullandığın css i a tagına uygula, yada jquery ile butona tıklanınca yönlendirme yapman gerekir ama gereksiz a kullanman yeterli
  #3  
Okunmamış 23 Ağustos 2019, 12:12
dogubaklaci Adlı Üyenin Avatarı
Kodlarla Anlatma Sanatı
 
Üyelik Tarihi: 21 Temmuz 2018
Yaş / Cinsiyet: 22 / Erkek
Meslek: Student
Ad, Soyad: Do... Ba...
Mesajlar: 728
Beğeniler: 240 / 250
Ticaret: 2, 100%
href="xxx.com/tr/" yaparsam bu linke gitmez mi xxx.com/a/ sayfasında gezerken butona tıklayınca xxx.com/tr/a/ olması gerekiyor
  #4  
Okunmamış 23 Ağustos 2019, 12:13
Pandura Adlı Üyenin Avatarı
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 09 Şubat 2017
Yaş / Cinsiyet: 21 / Erkek
Meslek: Öğrenci
Konum: Konya
Ad, Soyad: Du... Ba...
Mesajlar: 119
Beğeniler: 16 / 31
Ticaret: 2, 100%
HTML Kodu:
<button type="button" onclick="trdilyonlendir();">TIK</button>

<script type="text/javascript">

function trdilyonlendir() {

	var protocol = window.location.protocol;
	var hostname = window.location.hostname;
	var path = window.location.pathname;
	var dillink = protocol+"//"+hostname+"/tr"+path;
	window.location = dillink;
}

</script>
Şu kodu deneyip sorunları söylersen düzenleyebilirim.
  #5  
Okunmamış 23 Ağustos 2019, 12:19
dogubaklaci Adlı Üyenin Avatarı
Kodlarla Anlatma Sanatı
 
Üyelik Tarihi: 21 Temmuz 2018
Yaş / Cinsiyet: 22 / Erkek
Meslek: Student
Ad, Soyad: Do... Ba...
Mesajlar: 728
Beğeniler: 240 / 250
Ticaret: 2, 100%
Pandura Evet oldu çok teşekkürler..
Pandura bunu beğendi.
  #6  
Okunmamış 23 Ağustos 2019, 12:24
dogubaklaci Adlı Üyenin Avatarı
Kodlarla Anlatma Sanatı
 
Üyelik Tarihi: 21 Temmuz 2018
Yaş / Cinsiyet: 22 / Erkek
Meslek: Student
Ad, Soyad: Do... Ba...
Mesajlar: 728
Beğeniler: 240 / 250
Ticaret: 2, 100%
Pandura peki başka bir butona basınca xxx.com/tr/x'de iken aradaki /tr'yi nasıl silebilirim acaba
Pandura bunu beğendi.
  #7  
Okunmamış 23 Ağustos 2019, 13:36
Pandura Adlı Üyenin Avatarı
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 09 Şubat 2017
Yaş / Cinsiyet: 21 / Erkek
Meslek: Öğrenci
Konum: Konya
Ad, Soyad: Du... Ba...
Mesajlar: 119
Beğeniler: 16 / 31
Ticaret: 2, 100%
HTML Kodu:
<button type="button" onclick="dilyonlendir();">tık</button>

<script type="text/javascript">
function dilyonlendir() {

	var protocol = window.location.protocol;
	var hostname = window.location.hostname;
	var path = window.location.pathname;
	var newpath = path.substring(3);
	var newlink = protocol+"//"+hostname+newpath;
	window.location = newlink;

}</script>
Şu çalışır sanırım geç gördüm kusura bakma.
Cevap Yaz Favorilerime Ekle

medyacenter


Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 Ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil
Normal Normal

Geri Git   Forum > WordPress


Yetkileriniz
Konu açma yetkiniz: Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti yükleme yetkiniz: Yok
Mesajınızı değiştirme yetkiniz: Yok

BB code: Açık
İfadeler: Açık
[IMG] Kodları: Açık
HTML kodu: Kapalı




Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şu anki Zaman: 02:10.