Bir iki gün önce wordpress bir temayı İngilizceden > Türkçe’ye çevirmem gerekiyordu, ben de hem çeviri yaptım hem de dedim bakalım ne tür yöntemler var hangileri daha pratik falan diye. Öncelikle bu konuyu wordpress temaların çevirisi için yazıyorum ama genel olarak .po ve .pot ve bunun gibi dosya türlerindeki çevirilerin nasıl yapılacağını anlatacağım.

1. Poedit ile çeviri

WordPress temalarını çevirenlerin bir çoğu Poedit programı ile kolayca çevirerek, çevirilerini tamamlıyorlar. Poedit ile çevirileri düzenleyebilir, yeni çeviriler oluşturabilir, wordpress temalarını çevirebilir veya wordpress pluginleri için çeviri oluşturabilirsiniz.

2. Çeviri için Plugin (eklenti)

Bir diğer yöntem ise wordpress’te çeviri yapmak için pluginler kullanabilirsiniz. Örneğin Loco çeviri diye bir plugin var. Bunun ile temanızda istediğiniz yerin çevirisini rahat bir şekilde yapabilirsiniz. Daha sonra dilerseniz plugini sitenizden silerek yolunuza devam edebilirsiniz. :) Bunun gibi bir çok plugin de mevcut hangisini isterseniz artık size kalmış.

kaynak: http://inatcikedi.com/po-pot-cevirileri-wordpress-tema-cevirileri-nasil-yapilir/