Merhaba değerli arkadaşlar… Bir önceki yazımızda istemediğimiz kategorinin yazılarının Anasayfa’da çıkmamasını nasıl sağlarız onu görmüştük. Şimdiki yazımızda ise istediğimiz bir kategoriye ait yazıları yan menüde Bileşen (Widget) şeklinde nasıl gösteririz onu göreceğiz. Öncelikle eklentimizin adı konu başlığından da belli olacağı üzere “Single Category Posts Widget“dir Bu eklentiyi Eklentiler > Yeni Ekle kısmından arama yaparak da ekleyebiliriz dilerseniz de WordPress’in sitesinden indirip FTP ile sitemizi atıp Ekentiler kısmından etkinleştirerek de kullanabilirsiniz.

WordPress Eklenti Adresi

Eklentimizin kullanımı çok kolaydır ve gayet kullanışlıdır. Eklentiyi etkinleştirdikten snra Bileşenler kısmına gidiyoruz ve Single Category Posts Widget isimli Bileşeni seçip Single menü kısmına yada dilerseniz Footer menü kısmına sürükleyip bırakıyoruz. İçerisinde hangi kategori ve bu kategoriye ait kaç yazının menü üzerinde görüntülenmesini istiyorsak seçiyoruz ve başlığını da belirliyoruz. Bu konuya ait açıklama için bir görseli aşağıya ekledim.



Yukarıda verdiğim görselde ben Anasayfa’da Tanıtım kategorisine ait yazıların görüntülenmesini istemdiğim için onları bu şekilde yan menüde belirttim. Bu sayede bilgi içerikli ve reklam içerikli konular bir birinden ayrılmış oldu. Bununla birlikte bu durumun artılarıda bir hayli artıyor. SEO açısından sitenizden alınan Tanıtım yazıları olabilir. Bu yapılan durumda müşterileriniz mağdur olmaz, tam tersi daha sağlıklı olur. Neden mi? Çünkü sağ tarafta bu yazıların linkleri sürekli duracağı için Google her sitenizi indexlemeye geldiğinde bu linkler ve içerisinden link çıkışları da index edilecektir. Bu durum da sitenizden Tanıtım Yazısı alanların da işine gelecek bir durumdur.


kaynak