Değerli arkadaşım benim kırmak istediğim bu yanlış algı zaten. Artık deyim yerindeyse konuşmadan konuşur gibi yapar hale geldik maalesef.
"Sitemin yüklenme süresini düşürmek istiyorum" veya "Sitemin yanıt verme süresini düşürmek istiyorum" konunun doğru başlığıdır.
Bildiğinizi düşünerek yine de hatırlatmak isterim ki, bir sitenin tamamen yüklenmesi yani ziyaretçiye sayfanın teslim edilmesi veya sayfanın ilk yanıt süresi birbirinden ayrı şeyler. Eğer arkadaş daha net bir açıklamada bulunsaydı, şahsım adına konuşuyorum daha net bir yanıt vermek isterdim.
Çünkü ikisi de farklı yaklaşımlarla çözülebilen konular.
Siteniz Tier-1'de yer alabilir, ziyaretçinizin Internet Sağlayıcısı ile aranızda çok az hop vardır , bu sitenizin yanıt verme hızını YÜKSELTİR, yanıt verme süresini DÜŞÜRÜR.
Sitenizde gzip gibi teknolojiler kullanırsınız, sitenizin yanıt verme hızını DEĞİŞTİRMEYEBİLİR ama sitenizin sayfa teslim edilme süresini DÜŞÜRÜR.
demeye çalıştığım ve anladığım kadarıyla art niyetli olmakla nitelendirdiğiniz konunun aslı budur değerli arkadaşım.
kolay gelsin.
Untouchable adlı üyeden alıntı
Yazmak istemezdim üçüncü kişi olarak ama bu ifadeden çok biraz da algı olayıdır.
neticede kimse sitesinin 30 saniyede açılmasını istemez ve öğrenmek istediğim sitenin hızlı açılması için hangi tabiler kullanılır açıklarsanız bende aydınlanmış olurum ? örneğin;
sitemin hızı 3 saniyeden 2 saniyeye düşürmek istiyorum.
sitemin hızını 3 saniyeden 2 saniyeye yükseltmek istiyorum
sitemin hızını 3 saniye ama 2 saniyede açılmasını istiyorum
sitemin hızını 3 saniye ama 2 saniye olsun
Arkadaşa biraz art niyetli cevap vermişiniz. Arkadaş doğru yazmış ama siz algı olarak yanlış anlamak istemişsiniz.
Bknz. konuda ki cevaplar
Not: imla