İyi günler arkadaşlar. Fazla bir wordpress bilgim olmasa da kendi imkanlarım ile yesildunyapeyzaj.com adında ufak bir site kurdum ve Elementor, Orbit Fox, Smush gibi eklentiler sayesinde elimden geldiğince düzenlemeye çalışıyorum.
Sorunuma gelecek olursak, siteye WP Google Maps eklentisini kurdum ve Maps JavaScript API Key oluşturarak sitedeki bu uygulamaya kodu girdim. Başta haritayı gösteriyordu ama bir süre sonra hata vermeye başladı. Oluşturduğum API Key'in "Uygulama kısıtlamaları - HTTP yönlendirenleri (internet siteleri)" kısmına sitemi ekleyerek de denedim ama bir şey değişmedi.
Internet Explorer veya Mozilla Firefox tarayıcıları ile sayfayı görüntülemeye çalıştığımda ise aşağıdaki şekilde hata veriyor
Lakin bu sorun hakkında dikkatimi çeken bir nokta var, aldığım API Key hata uyarısındaki "WP Google Maps Documentation" linkine tıkladığımda dikkatimi çeken kırmızı çerçeve içine aldığım uyarıyı gördüm ve oradaki hata görseli de benim bir üstte paylaştığım görsel ile aynı. Yani ben, API Key oluştururken faturalandırma için herhangi bir kart bilgisi tanımlamadım. Bu gereklimi zira Google, dünyadaki herkesin kredi kartı kullandığını varsayarak iş yapıyor olamaz herhalde. Sizce sorunun nedeni bu mu? Eğer bu ise kredi kartı girmeden Google Haritalar'ı sitelerde kullanmak artık mümkün değil mi diyeceğiz?