WordPress site sahipleri için çok yararlı bir eklenti ile karşınızdayım. Social Count Plus eklentisi kısaca sosyal ağlarınızdaki takipçi ve arkadaş sayılarınızı çok kolay bir şekilde sitenizde göstermenize yarıyor. Bu işlemi uygularken ne kod yoğunluğu yapıyor ne de sitenizi herhangi bir şekilde yavaşlatıyor. Bizzat kullandığım bu eklentiyi şimdi sizlere detaylı bir şekilde anlatacağım.

Eklentiyi bu linki kullanarak WordPress üzerinden ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Klasik WordPress Eklenti kurma işlemini yaptıktan sonra WordPress > Ayarlar kısmına Social Count Plus adında yeni bir sekme geliyor. Bu sekmeye tıkladığınızda ise eklentinin ayar sayfasına yönleniyorsunuz.



Eklentinin ayar sayfasında karşımıza kullandığımız sosyal ağları eklentiye eklemek için bir sayfa çıkıyor. Hangi sosyal ağları kullanıyorsanız ve takipçinizi sitenizde göstermek istiyorsanız Activate / Deactive seçeneğine tıklayarak aktif edebilirsiniz. Aktif ettikten sonra o sosyal ağ ile ilgili bazı bilgileri eklentiye girmeniz isteniyor. İstenilen bilgileri girdikten sonra gösterime hazır oluyor.

Göstermek istediğiniz sosyal ağları seçtikten ve gerekli ayarları yaptıktan sonra eklentinin asıl kullanım zorluğu olan yerine geliyoruz. Takipçi sayımızı nasıl göstereceğiz? Social Count Plus eklentisi bunun için bizlere gerçekten çok kolay bir yol sunuyor. Eklenti ayar sayfasında bulunan Shortcodes and Functions kısmında adından da anlaşılacağı üzere bazı kodlar bulunuyor. Sayfayı açtığımızda önümüze 2 adet kod seçeneği çıkıyor. Shortcodes adı altında bizlere sunulan kodları yazı içerisinde kullanabiliyoruz. Örnek vermek gerekirse ; herhangi bir yazınızda Twitter takipçinizi göstermek isterseniz Shortcodes adı altındaki etiketlerden twitter için olanını eklemelisiniz.



Eğer takipçi sayınızı tema içerisinde herhangi bir yerde göstermek isterseniz Functions kategorisi altındaki kodları kullanmanız gerekecektir. Ayrıca Design sekmesi altında uygulamanın hazır halde sizlere sunduğu tasarımlar bulunmaktadır. Kendinize ait bir tasarım yapacak kadar kod bilmiyorsanız bu hazır tasarımlar işe yarayacaktır.



Social Count Plus eklentisini elimden geldiğince size resimli şekilde anlatmaya çalıştım. Eklentiyi kurup sorun yaşayanlar olursa yazıma yorum bırakabilirler. Herkese yardımcı olmaya çalışacağımdan emin olabilirsiniz.

Kaynak: http://caglarkeskin.com.tr/social-count-plus-wordpress-eklentisi/