Merhaba arkadaşlar,
Manisa merkezli gönüllü bir bilişim projesi içerisinde yer alıyorum. Bu bilişim projesi kapsamında bazı sosyal derneklere karşılıksız olarak bilişim alanında destek çıkıyor ve daha ön plan da yer almalarını sağlamaya çalışıyoruz. Bu sayede kendilerini topluma daha iyi anlatabilmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Bu kısmı fazla anlatmadan geçeceğim eğer katılmak isteyen olursa daha açıklayıcı bir şekilde ayrıntı ve isimlerle anlatabilirim.

Sonuç kısmına gelecek olursak eğer;
Bu dediğim sosyal derneklerin bilgisayar alanında tüm teknik destek kısmı ile herhangi bir ücret talep etmeksizin gönüllü olarak karşılıyoruz. Yakın bir süreç içerisinde hepsinin host ve domain sponsorluğu üstlenilen site işlerine de giriş yaptık. Çalışan insanlar olduğumuz için tam olarak üstüne düşemiyoruz. Bu kısımda konuyu açma sebebim; desteğini sunduğumuz tüm derneklerin internet sitelerinin tasarımlarını değiştirme yönünde. Sizden ricam bu ve buna benzer istediğimiz ölçüde sade olan tasarımları bize göstermeniz olacaktır. Bu sayede tek bir Wordpress Tema'sını tüm derneklerimizde kullanarak hepsini eşit düzeye getirmeyi ve seo açısından biraz da olsa fark oluşturmayı planlıyoruz.

Tema göstermeyip ben de bu işe dahil olmak istiyorum derseniz bize css/html ve sonrasında wordpress içerik yönetim sistemine entegre alanında destekçi olabilirsiniz. Dediğim gibi bu kısımda yardımcı olabileceğini düşünen arkadaşlar var ise oluşumun adını ve kimlerin içerisinde olduğunu bildirerek aklındaki soruları cevapsız bırakmayacağız. Yani tema yaparım diyen olursa belirlediğimiz derneklerin domainine lisanslayarak bu işlemi tamamlayabiliriz. Satış ve kâr amacımız yönünde şüpheleriniz de olursa yine bu derneklerle sizin aranızda telefon veya mail görüştürmesi de yapabiliriz. Fakat biz bir ücret talep etmediğiniz gibi sizin de etmemeniz gerek. En fazla şöyle bir şey yaptırabilirim oda istediğiniz sitelere 1 2 backlink çıkışı sağlayabilirim. 4 yıldır bu işin içinde olan biri olarak hiçbir türlü adım hiçbirşeyde geçmiyor ve maddi olarak bir karşılıkta almıyor olsam da size tek bunu verebilirim. Sitede görünmeyecek bir şekilde backlink.

Bulduğum bazı temalar mevcut fakat bunların hepsi paralı. Linkleri aşağıda vereceğim. Ancak linkleri verdiğim temalar çok karmaşık biraz daha kurumsal ve sade tema arayışındayız. Ek olarak istediğimiz bazı özellikler var onlarda önereceğiniz temaların erişilebilirliğe uygun olmasıdır. Yani kısaca menübar(navigasyon) daki butonlar resim halinde olmamalıdır. Hatta hiçbir buton resim halinde olmamalıdır. Çünkü dernek sitelerini kullananların kullandığı yazılımlar resimlerin üzerinde yer alan yazıları kullanıcıya okuyamıyor. Sayfadaki içeriği büyüten veya küçülten butonlara ek olarak çıktı vermeyi sağlayacak bir buton taşımalıdır. Erişilebilirlik açısından önemli olan bu noktalar ile hangi derneklere gönüllü destek verdiğimizi biraz olsa anlamış olduğunuzu düşünüyorum.

Yorum ve cevaplarınızı merak ile bekliyorum. Yazıyı okuduğunuz içi teşekkürler. İyi forum ve akşamlar.

1
2
3
4