lostyazilim
tr.link

Tema değiştirirken hit kaybı nasıl oluyor?

10 Mesajlar 874 Okunma
lstbozum
tr.link

nigne2011 nigne2011 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 15.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Blogger
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad E** T**
  • Mesajlar 647
  • Beğeniler 112 / 197
  • Ticaret 1, (%100)
Bazı arkadaşlar, temayı değiştirdikten sonra hit kaybı yaşadığını söylüyor, bu nasıl oluyor, çok büyük siteler olduğu için mi yoksa başka sebepler mi? sonuçta kurulu sitede yeni temayı upload edip aktifleştirince tam oturuyor, hit kaybı ne alaka?

wmaraci
reklam

osidosi osidosi WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 29.06.2018
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek .
  • Konum Adana
  • Ad Soyad O** Y**
  • Mesajlar 942
  • Beğeniler 5 / 362
  • Ticaret 0, (%0)
Olduğu doğrudur. Ne alakayı bilemiyoruz.

• Üyelik 15.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Blogger
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad E** T**
  • Mesajlar 647
  • Beğeniler 112 / 197
  • Ticaret 1, (%100)

osidosi adlı üyeden alıntı

Olduğu doğrudur. Ne alakayı bilemiyoruz.

bilen vardır illa ki, beklicez..

Erhanyavuz91 Erhanyavuz91 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 17.07.2016
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Doktor
  • Konum Erzurum
  • Ad Soyad E** Y**
  • Mesajlar 719
  • Beğeniler 127 / 221
  • Ticaret 22, (%100)
Her temanın hızı ve kodlaması aynı değil neticede. Aynı konu farklı bir biçimde açılacak ve kullanıcı deneyimi değişecek. Doğal olarak Google, sıralamalara el atacaktır diye tahmin ediyorum ancak bir uzmanın fikrini bende merak ediyorum :)

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 15.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Blogger
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad E** T**
  • Mesajlar 647
  • Beğeniler 112 / 197
  • Ticaret 1, (%100)

Erhanyavuz91 adlı üyeden alıntı

Her temanın hızı ve kodlaması aynı değil neticede. Aynı konu farklı bir biçimde açılacak ve kullanıcı deneyimi değişecek. Doğal olarak Google, sıralamalara el atacaktır diye tahmin ediyorum ancak bir uzmanın fikrini bende merak ediyorum :)

şurada konu tartışılmış ama kazananı yok:)
https://wmaraci.com/forum/beyin-firtinasi/tema-degistirmek-hit-kaybi-yasatir-mi-406998.html

yilmaz70 yilmaz70 Güzel olacak Kullanıcı
  • Üyelik 03.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 53 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 4765
  • Beğeniler 3157 / 3156
  • Ticaret 12, (%100)
Aslında bu sorunun cevabı; hangi temayı kullanıyorsunuz ve hangi tema ile değiştirmek istiyorsunuz sorusuna bağlıdır :)

Belki iyi bir tema kullanıyorsunuzdur ve daha ağır çalışan, kullanıcı açısından kullanımı daha zor olan bir tema ile değiştirirseniz hit kaybı yaşamanız muhtemeldir.

Ancak kullandığınız temadan daha iyi özelliklere sahip bir tema kurmayı düşünüyorsanız neden hit kaybı yaşatsın ki?

• Üyelik 17.07.2016
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Doktor
  • Konum Erzurum
  • Ad Soyad E** Y**
  • Mesajlar 719
  • Beğeniler 127 / 221
  • Ticaret 22, (%100)
Ben uzman değilim ancak sitede bir değişim olduğunda Google'un bunu yorumlaması ve kullanıcı deneyimlerini değerlendirmesi belirli bir süre alır.
Eğer iyi bir temaya geçildiyse değerlendirme süresi dışında yükselişler olur ama değerlendirme süresinde hit kayıpları olabilir diye tahmin ediyorum. @yilmaz70

yilmaz70 yilmaz70 Güzel olacak Kullanıcı
  • Üyelik 03.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 53 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 4765
  • Beğeniler 3157 / 3156
  • Ticaret 12, (%100)
Erhanyavuz91 Bahsettiğiniz hit kaybı en fazla 2-3 gün sürebiliyor iyi bir temaya geçildiği takdirde.

Burada esas önemli olan sitede mevcut olan resimler ve mevcut olabilecek 404 hatalarıdır. Resimler için Regenerate Thumbnails kullanmak ideal bir çözümdür.

Eski temaya ait resim ebatları ve yerleşimleri ile yeni tema arasında farklılıklar olabiliyor çoğunlukla. Bu sebeple tema geçişinde dikkat edilirse bir kaç gün dışında bir kayıp yaşanmıyor.

• Üyelik 17.07.2016
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Doktor
  • Konum Erzurum
  • Ad Soyad E** Y**
  • Mesajlar 719
  • Beğeniler 127 / 221
  • Ticaret 22, (%100)

yilmaz70 adlı üyeden alıntı

Erhanyavuz91 Bahsettiğiniz hit kaybı en fazla 2-3 gün sürebiliyor iyi bir temaya geçildiği takdirde.

Burada esas önemli olan sitede mevcut olan resimler ve mevcut olabilecek 404 hatalarıdır. Resimler için Regenerate Thumbnails kullanmak ideal bir çözümdür.

Eski temaya ait resim ebatları ve yerleşimleri ile yeni tema arasında farklılıklar olabiliyor çoğunlukla. Bu sebeple tema geçişinde dikkat edilirse bir kaç gün dışında bir kayıp yaşanmıyor.

Gününü bilemiyorum, beni aşıyor :) Bilgi için teşekkürler.
yilmaz70

kişi bu mesajı beğendi.

btnaslan btnaslan Bilinen Hayatı Kodlayın Kullanıcı
  • Üyelik 08.03.2017
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek WebMater, Seo, YouTuber
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 1207
  • Beğeniler 131 / 220
  • Ticaret 16, (%100)
Tema'yı değiştiriken hit kaybı yaşarsınız, doğrudur. Ancak WordPress alt yapısını kullanıyorsanız " https://tr.wordpress.org/plugins/wp-maintenance-mode/ " eklentisini öneririm. Çünkü eklenti sayesinde takipçilerinizden bir özür karşılığında şuan için bakımdayız diyebilirsiniz. Ayrıca eklentiye Google Analytics kodunu da ekliyebiliyorsunuz.

Google'ın gözünde dibe düşmemek adına ise, " https://tr.wordpress.org/plugins/all-404-redirect-to-homepage/ " eklentisini ekleyerek. Bakım sırasında sayfalarınızı 404 hatası almak yerine "Ana Sayfanıza" yönlendirecektir.

Kolay Gelsin.
nigne2011

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al