lostyazilim
tr.link

Temalarınıza İşlevsel Özellikler

3 Mesajlar 966 Okunma
acebozum
tr.link

Tunahan Tunahan Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 12.09.2011
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Denizli
  • Ad Soyad T** O**
  • Mesajlar 174
  • Beğeniler 2 / 11
  • Ticaret 0, (%0)
Kendi yaptığınız veya kullandığınız hazır temalara ufak eklenti ve kodlarla işlevsel özellikler ekleyebilirsiniz. İşte bu yazımda temalarımıza hangi işlevsel özellikleri nasıl ekleyeceğimizi anlatacağım. Bazıları benim de temama uygulamadığım şeyler .

1- Yazıları beğenme

Yazılarınıza bildirgec.org’daki gibi beğen butonu eklemeyi istiyorsanız WP Like eklentisi işinize yarayacaktır. Eklentiyi ftp’ye gönderip aktif ettikten sonra aşağıdaki kodu single.php’de nerede görülmesini istiyorsanız oraya yapıştıracaksınız.

Buradan indirin.

2- Paylaş Butonları

Temanızın belirli yerlerine koyacağınız paylaş butonları sitenizin sosyal medyada görülmesini sağlar. Paylaş butonları için eklenti kullanabilir ya da sosyal medya sitelerinden özel olarak bu butonların kodlarını alabilirsiniz. Ben ShareThis eklentisini tercih ettim. Eklentiyi buradan indirip aktif ettikren sonra aşağıdaki kodu single.php’de görülmesi istediğiniz yere yapıştıracaksınız.

3- Yazı Bilgileri

Yazıya ait bilgileri yazı başında veya sonunda yayınlamak hem ziyaretçilere yazı hakkında bilgi verir hem de seoya katkılı olur. Yazı bilgilerini aşağıdaki wordpress kodlarıyla oluşturabiliriz.

Yazar:

Kategori:

Yorum:

Tarih

4- Yazar Tanıtım Bölümleri

Eğer sitenize bir çok yazar varsa yazının sonuna yazarın tanıtımını ekleyebilirsiniz.Küçük bir bölümde yazar hakkında bilgi vermek iyi olacaktır.

Yazarın adını göstermek için;

Yazarın soyadını göstermek için;

Yazarın biyogrofisini göstermek için;

5- Benzer Yazılar

Yazınızın sonuna ekleyeceğiniz benzer yazılar kısmında ziyaretçilerinizin ilgisini çeken şeyler olabilirse siteden çıkma oranı azalır ve bu durum da google’ın sitenizi sevmesini sağlar. Yazılarımızın sonuna resimli benzer yazılar eklemek istiyorsanız Related Posts Thumbnails eklentisini kullanabilirsiniz. Eklentiyi buradan indirip ftpye yolladıktan sonra etkinleştiriyoruz. Daha sonra aşağıya koyacağım kodları single.php’de yazı kodlarının sonuna ekleyin.

6- Navigasyon

Breadcrumb NavXT eklentisi ile sitenize navigasyon ekleyebilirsiniz. Hem ziyaretçiler hangi kategoride olduğunu bilirler hem de bu eklenti sitenizin seosunu güçlendirir. Eklentiyi buradan indirip ftpye yolladıktan sonra etkinleştiriyoruz. Daha sonra aşağıya koyacağım kodları single.php’de yazı başlığından önce ekleyin.

Kaynak: http://koptuk.com/temalariniza-islevsel-ozellikler.html

elektronikssl
reklam

agumrah agumrah Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 15.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Öğretim Görevlisi
  • Mesajlar 147
  • Beğeniler 9 / 10
  • Ticaret 0, (%0)
gerçekten güzel bilgiler teşekkür ederim

Tunahan Tunahan Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 12.09.2011
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Denizli
  • Ad Soyad T** O**
  • Mesajlar 174
  • Beğeniler 2 / 11
  • Ticaret 0, (%0)

agumrah adlı üyeden alıntı

gerçekten güzel bilgiler teşekkür ederim

Teşekkürler...

Ek Olarak: Görüşlerinizi alayım...

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al