Hepinize merhaba arkadaşlar, foruma yeni üye oldum. Web sitemde bir çeşit problemle karşı karşıya kaldım. Bu problem için bu forumda ve başka kaynaklardan da araştırmalar yaptım. Fakat aldığım hiç bir öneri ve cevap sorunumu gidermedi. Size sorunu tekrar kısaca özetleyeyim, zira ben üç gündür içinde kayboldum bu durumun.

Web sitemde, Tema, Avatar, Benzer Konular, Dinamik İçerik Galerisi ve Slimbox görsel önizleme uygulamalarında bildiğim kadarıyla timthumb özelliği mevcut.

Yaklaşık bir hafta önce web sayfam çok yavaş çalışmaya başladı, bunun nedenini sorduğumda sitenin aşırı derecede cpu ve bellek tükettiğini öğrendim. Akabinde bazı uygulamaları durdurdum ve ftp dizininde uploads klasöründe virüslü php dosyaları tespit ettim. Web sitem rutin saldırılar alıyor, daha önce bu sorunu yaşamıştım. Virüslü random şeklinde isimlendirilmiş php dosyalarını da sildim.

Daha sonra forumda WP Super Cache eklentisini yüklemek istedim fakat sorun çıktı. Bu denemeden sonra web sitesine farklı bir eklenti kurmak istediğimde admin panelinde bana ftp şifrelerini sormaya başladı site.

Web sitemin yavaş çalışma sorunu düzeldiği için farklı bir işlem yapma gereği duymamıştım. Fakat bir kaç gün sonra yeni bir konu eklerken editörde seçtiğim resimleri yükleyemedim. "permission danied" hatası verdi. Bunun üzerine "Uploads" klasörünün chmod ayarını 777'ye getirdim ve sorun düzeldi. Fakat içeriği kaydederken "slimbox error" hatası aldım. Bu bileşeni devre dışı bırakınca içeriği yayınlayabildim. Fakat anasayfaya geldiğimde temanın yeni konuya ait resimleri küçütmediğini farkettim. Ona keza diğer bileşenler de aynı şekilde küçük resimleri göstermez hale gelmişti. Günlerdir uğraşıyorum bazı klasörlerin chmod ayarlarını 777 yaparak bir kısmını düzelttim. Fakat şu an "Avatar" bileşeni ve "Benzer Konular" bileşeninde küçük resim önizlemesi alamıyorum. Bu sorunlar durduk yere nereden türedi bir türlü anlayamadım fakat hostingciye bilgi verdim. Sunucusuyla ilgili gerekli permission ayarlarını düzenlediğini sorunun kendisiyle alakalı olmadığını söylüyor. Güya bir kaç gün öne Litespeed'den Apache'ye geçmiş. Bu ne anlama geliyor bilmiyorum.

Örnek olarak, Avatar resminin bağlantısını açtığım zaman şu hatayı alıyorum ;


Warning: touch() [function.touch]: Utime failed: Permission denied in /home/......../public_html/wp-content/plugins/user-avatar/user-avatar-pic.php on line 200

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/........../public_html/wp-content/plugins/user-avatar/user-avatar-pic.php:200) in /home/................/public_html/wp-content/plugins/user-avatar/user-avatar-pic.php on line 418
A TimThumb error has occured

The following error(s) occured:
Could not create the index.html file - to fix this create an empty file named index.html file in the cache directory.


Query String : src=http://www.yasamaugrasi.com/wp-content/uploads/avatars/1/1350846567-bpfull.jpg&w=50&id=1&random=1350846567
TimThumb version : 2.8.10