-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba. Türkçe karakterli bir domainim var. WordPress kuracağım. All in One pakedini kuracağım. Linklerin latin harflere dönüşmesini nasıl engelleyebilirim? Ş ler S lere I lar İ lere dönüşmesin istiyorum. Yani kısacası linklerim de Türkçe karakterli olsun istiyorum. Vikipedi' nin sayfalarında bunun mümkün olduğunu görebiliyoruz. WordPress' de de eminim mümkündür. İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Web Developer
-
-
Ad Soyad
B** Ş**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
bende türkçe karakterli bir domain aldım > burakşahin.com fakat web tarayıcısında bu xn--burakahin-42b.com böyle gözüküyor.
takipteyim
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Bende sorunsuz görünüyor ama şöyle anlatayım:
türkçekarakterlidomain.com/turkceyazi.html gibi oluyor. Pek hoş durmuyor. Biraz saçma duruyor.
İstiyorum ki şöyle olsun:
türkçekarakterlidomain.com/türkçeyazı.html
Ek Olarak: Statik sayfalara htaccess ile istediğim url yi verebiliyorum. Ama yazılar otomatik olarak latin harflerle url alıyorlar. utf-8 dilinde url alsınlar istiyorum.
Ek Olarak: Yok mu bu konuda hiç yardımı dokunacak biri?
zoeken
Hosting Sağlayıcısı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Hosting Sağlayıcısı
-
-
Ad Soyad
E** Ç**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Google de biraz araştırman lazım wp url hakkında bir yerde bahsettiğiniz şeyi görmüştüm fakat tam hatırlayamadım.
Sizin konunuza benzer bir konu açmıştım bende :) türkçe karakterli url lerin pek sağlıklı olmadığını söyledi saolsun forumdan arkadaşlar :)
KartPazar
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Ön Ödemeli Kart Satışı
-
-
Ad Soyad
B** U**
-
-
-
Ticaret
16, (%100)
Ben bu olayı anlamadım ya. Türkticaret.net türkçe domainlerinizi sitemizden alabilirsiniz diye mail göndermiş. Mesela ben bilimyazari domainin tüm uzantılarını almıştım. Şimdi tekrar bilimyazarı diye mi almam gerekiyor? Nerden çıktı bu anlamadım!