lostyazilim
tr.link

W3 Total Cache Eklentisini Kullananlar

3 Mesajlar 636 Okunma
lstbozum
tr.link

sworks sworks WordPress Kullanıcı
  • Üyelik 28.02.2018
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Freelancer
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 3292
  • Beğeniler 1797 / 1799
  • Ticaret 20, (%100)
Merhaba,

W3 Total Cache eklentisinin WordPress için en iyi optimizasyon eklentisi olduğunu düşünüyorum ve tüm sitelerimde kullanıyorum.

Fakat özellikle son iki-üç ay içerisinde eklentinin 3-5 tane hatasını buldum ve geliştiricilerine raporladım. Gelecek güncellemeler ile birlikte düzeltecekler. Tabi eklentinin senede 1-2 kere güncellendiğini de söylemem gerekiyor. Özellikle nginx web server ile birlikte kullanımında daha çok sorun oluşuyor.

Sorun genellikle browser cache kuralları ile ilgili. Eğer eklentiden browser cache ve güvenlik header özelliklerini açık hale getirdiyseniz sitenizdeki http header'ları kontrol etmenizi öneririm.

wmaraci
reklam

nigne2011 nigne2011 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 15.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Blogger
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad E** T**
  • Mesajlar 647
  • Beğeniler 112 / 197
  • Ticaret 1, (%100)
Ben daha önce kullandım ama çok faydasını göremedim, ülkemizdeki çoğu firma LiteSpeed Cache destekliyormuş galiba, ben de natroda olduğum için bi kurayım dedim sonuç excellent, ilk defa bu sonucu gördüm. hiç bir ayarda yapmadım, sadece kurdum:) gmetrix de 3 den 1,5 saniyeye düştü.

bbking

kişi bu mesajı beğendi.

sworks sworks WordPress Kullanıcı
  • Üyelik 28.02.2018
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Freelancer
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 3292
  • Beğeniler 1797 / 1799
  • Ticaret 20, (%100)
nigne2011 Elbette eğer sunucuda Litespeed desteği varsa LS Cache en iyi eklenti olacaktır. Doğrudan sunucu bazlı çalışıyor.

Fakat Litespeed bizim ülkemizde yaygın olduğu kadar dünya genelinde devasa bir kullanım oranına sahip değil. Yabancı forumlarda sık vakit geçiren birisi olarak Nginx'e büyük bir geçiş olduğunu söyleyebilirim. :)

Her ne kadar Litespeed bu durumu reddetse de;
Apache + Litespeed + LS Cache eklentisi ile iyi bir hız elde ettim,
Fakat Nginx + PHP-FPM + W3 Total Cache ya da WP Fastest cache eklentisi ile çok daha başarılı sonuçlar çıktı.
bbking

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al