lostyazilim
tr.link

Web Sitem Günün Bazı Zamanları Ağır Çalışıyor

17 Mesajlar 1.975 Okunma
acebozum
tr.link

WPMAVI WPMAVI WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 13.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Wordpress
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad B** O**
  • Mesajlar 344
  • Beğeniler 42 / 139
  • Ticaret 0, (%0)
W3 Total Cache biraz detaylı sanırım hocam. Benim dediğim eklentinin kullanımı daha basit. İki farklı cache eklentisi kullanmak sorun çıkartır. Sadece WP Fastest Cache kullanmanız iyi olur. W3 Total Cache nin detaylı olması başka bir cache eklentisi kullanmak için bir bahane olmamalı diye düşünüyorum. Sonuçları daha iyi olucaksa w3 total cache kullanmakta herzaman fayda var ki doğru kullanımda sonuclarınun diğer cache eklentilerine göre daha iyi olucağını garanti ederim.

Deneyeceğim hocam teşekkürler.Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar olursa diye sonucu buradan paylaşacağım...

Ek Olarak: Şu an ağırlaştı mesela hocam site daha eklentiyi kurmamıştım fakat yeni bir yazı eklemiştim.
W3 Total Cache Ayarları ve Kurulumu başlıklı yazımda detaylı bir şekilde "detaylı" olarak adlandırılan yerleri ve ayarları açıkladım. Yararlanabilirsiniz.

Bunların dışında sitenizi hızlandırmanın yüzlerce yolu var. Wordpress site hızıyla ilgili detaylı bir kaç makalem daha var. Bakarsanız eminim faydasını görürsünüz hocam. Aşşağıda hepsini veriyorum.

Wordpress Site Yüklenme Hızını Arttırmanın 10 basit yolu
Wordpress Site Açılış Hızı Arttırma

Bunlarında dışında CDN kullanabilirsiniz hocam. Sitenize emek veriyorsanız ve geleceğine inanıyorsanız iyi bir yatırım bence ki bende kullanıyorum. Eğer cdn nedir nasıl kullanılır gibi sorularınız varsa onun içinde detaylı bir yazı yazdım onada bakabilirsiniz buyrun; Wordpress CDN kullanımı ve SEO ayarları

Ek Olarak: Tüm bu hızlandırma işlemleri sonucunda site hızınızda hala bir problem yaşıyorsanız ve sebebin hostunuza sorduğunuzda size spesifik bir neden söylemiyorlarsa (örn; memory-limmit) aşıyorsunuz gibi, ozaman hostunuzun serverları yavaştır. Hostunuzu değiştirin derim.

wmaraci
reklam

kyalper kyalper WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 24.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek grafiker
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 8
  • Beğeniler 3 / 0
  • Ticaret 0, (%0)

crasher911 adlı üyeden alıntı

W3 Total Cache nin detaylı olması başka bir cache eklentisi kullanmak için bir bahane olmamalı diye düşünüyorum. Sonuçları daha iyi olucaksa w3 total cache kullanmakta herzaman fayda var ki doğru kullanımda sonuclarınun diğer cache eklentilerine göre daha iyi olucağını garanti ederim.

W3 Total Cache Ayarları ve Kurulumu başlıklı yazımda detaylı bir şekilde "detaylı" olarak adlandırılan yerleri ve ayarları açıkladım. Yararlanabilirsiniz.

Bunların dışında sitenizi hızlandırmanın yüzlerce yolu var. Wordpress site hızıyla ilgili detaylı bir kaç makalem daha var. Bakarsanız eminim faydasını görürsünüz hocam. Aşşağıda hepsini veriyorum.

Wordpress Site Yüklenme Hızını Arttırmanın 10 basit yolu
Wordpress Site Açılış Hızı Arttırma

Bunlarında dışında CDN kullanabilirsiniz hocam. Sitenize emek veriyorsanız ve geleceğine inanıyorsanız iyi bir yatırım bence ki bende kullanıyorum. Eğer cdn nedir nasıl kullanılır gibi sorularınız varsa onun içinde detaylı bir yazı yazdım onada bakabilirsiniz buyrun; Wordpress CDN kullanımı ve SEO ayarları

Ek Olarak: Tüm bu hızlandırma işlemleri sonucunda site hızınızda hala bir problem yaşıyorsanız ve sebebin hostunuza sorduğunuzda size spesifik bir neden söylemiyorlarsa (örn; memory-limmit) aşıyorsunuz gibi, ozaman hostunuzun serverları yavaştır. Hostunuzu değiştirin derim.

Hocam alakanıza teşekkürler az önce yeni konu eklediğimde bir anda yavaşladığını farkettim şimdi yeni bir konu yükleyip w fastest cache ile yeniden deneyeceğim olmazsa w totalcache ye geri döneceğim ve yazdıklarınızı adım adım uygulayacağım. sitemde çok resim paylaşmıyorum sadece konu başlığı resimleri mevcut aslında toplamda en fazla 5 mb lık resim mevcut veritabanında ve smush it kullanıyorum aslında...

caglark caglark caglarkeskin.com.tr Kullanıcı
  • Üyelik 01.09.2011
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad Ç** K**
  • Mesajlar 1125
  • Beğeniler 59 / 243
  • Ticaret 48, (%100)
Çok eklenti kullanmakta zararlıdır esasen. Alper , yazdıklarını okudum ve bir çok forumdaşım gibi bende sorunun server yani hosting kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

Çünkü eklenti veya sitesel bir sorun olsaydı bu devamlılık sağlardı. Sadece sabahları veya günün belli saatleri olmazdı diye düşünüyorum. Sen sorununu hosting sağlayıcınla çözmeye çalış önce eğer devam ederse ; İsmail abinin önerdiği sistemi kullan derim. Ama bence öncelikle hostingine yoğunlaş.

Umarım sorunun çözülür.
kyalper

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 24.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek grafiker
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 8
  • Beğeniler 3 / 0
  • Ticaret 0, (%0)

Çağlar KESKİN adlı üyeden alıntı

Çok eklenti kullanmakta zararlıdır esasen. Alper , yazdıklarını okudum ve bir çok forumdaşım gibi bende sorunun server yani hosting kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

Çünkü eklenti veya sitesel bir sorun olsaydı bu devamlılık sağlardı. Sadece sabahları veya günün belli saatleri olmazdı diye düşünüyorum. Sen sorununu hosting sağlayıcınla çözmeye çalış önce eğer devam ederse ; İsmail abinin önerdiği sistemi kullan derim. Ama bence öncelikle hostingine yoğunlaş.

Umarım sorunun çözülür.

Hocam onlarla görüştüğümde beni windows tan linux pakete taşıdılar sorun olmayacağını söylediler ancak yine sorun devam etti tekrar görüştüğümde benden başka kullanıcının herhangi bir sorun iletmediğini belirttiler. Bunlarla beraber aynı sağlayıcıda opencart sistem mevcut ve onda hakikaten problem yok... Olmazsa tekrar görüşeceğim teşekkürler...

wmaraci
wmaraci

AlfaOis AlfaOis www.GameOis.com Kullanıcı
  • Üyelik 22.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Bilgisayar Prog. / Webmaster
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ü** G**
  • Mesajlar 843
  • Beğeniler 75 / 205
  • Ticaret 53, (%100)
Analiz verilerine göre site iyi, aşırı bir eklenti sayınızda yok, günün belli bir saatinden kastınız hitin yoğun olduğu vakitlermi yoksa normal devam ederken mi bu sorun meydana geliyor ? Şahsi görüşüm sorun sunucu kaynaklı, büyük ihtimalle o saatlerde bir yoğunluk olmakta yada sunucu bünyesinde yedekleme yada başka işlemler gerçekleşmekte, keza zaten paylaşımlı sunucuda bir hostinginiz varsa başka yerde sorun aramaya gerek yok.

Kullandığın cache eklentisi zaten hızlanması için güzel bir etken, en fazla yapabileceğiniz wordpress'in kendi içindeki php sorgularını azaltman olacaktır.
kyalper

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 24.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek grafiker
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 8
  • Beğeniler 3 / 0
  • Ticaret 0, (%0)
Analiz verilerine göre site iyi, aşırı bir eklenti sayınızda yok, günün belli bir saatinden kastınız hitin yoğun olduğu vakitlermi yoksa normal devam ederken mi bu sorun meydana geliyor ? Şahsi görüşüm sorun sunucu kaynaklı, büyük ihtimalle o saatlerde bir yoğunluk olmakta yada sunucu bünyesinde yedekleme yada başka işlemler gerçekleşmekte, keza zaten paylaşımlı sunucuda bir hostinginiz varsa başka yerde sorun aramaya gerek yok.

Kullandığın cache eklentisi zaten hızlanması için güzel bir etken, en fazla yapabileceğiniz wordpress'in kendi içindeki php sorgularını azaltman olacaktır.

Evet genelde sabahları oluyor ama istisnasız oluyor yani bir sabah kalktığımda şaşırtmıyor beni.... Bazen de gün içinde hosting firması çaktırmıyor ama yedekleme filan derken arada kastırıyor siteleri galiba.

AlfaOis AlfaOis www.GameOis.com Kullanıcı
  • Üyelik 22.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Bilgisayar Prog. / Webmaster
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ü** G**
  • Mesajlar 843
  • Beğeniler 75 / 205
  • Ticaret 53, (%100)

kyalper adlı üyeden alıntı

Evet genelde sabahları oluyor ama istisnasız oluyor yani bir sabah kalktığımda şaşırtmıyor beni.... Bazen de gün içinde hosting firması çaktırmıyor ama yedekleme filan derken arada kastırıyor siteleri galiba.

Sorun tekrardan meydana geldiğin 3 farklı arkadaşlınıza sunucudaki farklı 3 siteyle birlikte sizin sitenize girmelerini söyleyin eğer hepsinde aynı sorunu gözlemlerseniz, o firmayı bırakın. Ucuz etin yahnisi yavan olur.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al