Merhaba Arkadaşlar; Bugünkü makalemizde, wordprees seo ayarlarından ufak bir ayrıntıya deyineceğim; hepimizin bildiği Kalıcı Bağlantılar sekmesinde "/%postname%.html" Kullandığımız html. ayarıdır, genelde %80 wordprees kullanıcıları bunu kullanır.

Geçenlerde web siteleri dolaşırken kategori ve Etiket yapılarına baktığımda çok wordprees kullanıcıların bu yapılara hiç karışmadığı ve sadece /%postname%.html kullandığını gördüm, yıllardır wordprees kullanmama rağmen benimde geçen gün fark ettiğim Kalıcı bağlantı ayarlarında bulunan "İsteğe" kategori ve Etiket temeli değiştirmek olduğunu fark ettim.

Wp-admin panelindenden Ayarlar-kalıcı bağlantılar Tıklayın


Peki Bu nasıl Bir sitem ve işlevi nasıldır:

Resimde Görüldüğü gibi

İsteğe Bağlı Alanı Hiç karışmadığımızda: /category/ temeli böyledir ve ingilizcedir

2. İsteğe Bağlı Alanı Hiç karışmadığımızda: /tag/ temeli böyledir ve ingilizcedir

Peki Bu Sistemi nasıl Alehimize Çeviririz:

1. İsteğe Bağlı Alanı Hiç karışmadığımızda: /Konular/ yaparsınız. yada siz nasıl gözükmesini isterseniz onu yazabilirsiniz , ama "konular uygundur.

2. İsteğe Bağlı Alanı Hiç karışmadığımızda: /etiket/ yaparsınız. "etiket" kısmı , özelikle film, video,müzik dinleme , fan sayfası, v.b gibi siteler varsa etiket kısmını ister "dinle"ister "izle yaparsın, böylelikle link uzantısı tamamen türkçe ve de keywords kullanmış olursun sanki sub domainmiş gibi örnek vermek gerekirse /dinle/sagopakajmer-istakoz-video olur bu şekilde iki tane keywords olmuş olur buda seo açısında bir + dır.

Bu sistemi örneklere çoğalta bilirsiniz, oda sizin hayal dünyanıza kalmış,

Bir sonraki makalemizde görüşmek üzere:

Anlatım: Apranax

Kaynak : Orjinal Anlatım Sitesi