lostyazilim
tr.link

WordPress 5.5 sürümüne hoşgeldiniz.

19 Mesajlar 2.912 Okunma
lstbozum
tr.link

enerjiveguc enerjiveguc Wordpress Destek Kullanıcı
  • Üyelik 28.05.2018
  • Yaş/Cinsiyet 52 / E
  • Meslek Street Engineer
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 5151
  • Beğeniler 2185 / 2187
  • Ticaret 0, (%0)
Güncelleme sonrası sitelerinde adaptasyon sorunu yaşayanlar paylaşabilir mi? Bu sorunlara karşı aldıkları önlemler ve çözümler nelerdir?
-----------------------------------------------------------------

WordPress 5.5 sitenizin üç ana alanda yeni güçlere kavuşmasını sağlayacak: hız, arama ve güvenlik.

Hız
Geç yüklenen görseller sayesinde yazı ve sayfalarınız daha hızlı hissedilecek.

Görseller hikayelerinizde harika bir etki yaratabiliyor fakat bazen sitenizi yavaşlatabiliyor.

WordPress 5.5'da görseller tarayıcının görünür alanına kaydırıldıklarında görünür oluyorlar. Bu olayın teknik karşılığı 'geç yükleme'.

Mobilde, geç yükleme diğer cihazlar için yüklenmesi planlanan dosyalardan da koruma sağlar. Bu da okuyucularınızın veriye daha az ücret ödemesine — ve daha az pil tüketimine yol açar.

Arama
Yeni site haritanıza merhaba deyin.

WordPress siteleri arama motorlarıyla uyumlu çalışır.

Artık varsayılan olarak WordPress 5.5, arama motorlarının yayına girdiğiniz andan itibaren en önemli sayfalarınızı keşfetmesine yardımcı olan bir XML site haritası içerir.

Böylece daha fazla kişi sitenizi daha erken bulur, bu sayede onları meşgul etmek, elde tutmak ve abonelere, müşterilere veya başarı tanımınıza uyan her şeye dönüştürmek için daha fazla zaman tanır.

Güvenlik
Eklentiler ve temalar için otomatik güncellemeler

Artık, WordPress yönetim ekranından, eklentileri ve temaları otomatik olarak güncellenecek veya güncellenmeyecek şekilde ayarlayabilirsiniz. Böylece her zaman sitenizin mevcut en son kodu çalıştırdığını bilirsiniz.

[M]https://s.w.org/images/core/5.5/auto-updates.mp4[/M]

Ayrıca her bir eklenti ya da tema için otomatik güncellemeleri açıp, kapatabilirsiniz — hepsi hali hazırda kullandığınız ekranlara eklendi.

ZIP dosyaları yükleyerek güncelleme

Eğer eklenti ve temaları kendiniz yüklemeyi seviyorsanız, artık bu da kolay — sadece ZIP dosyasını yükleyin.
impjix yilmaz70 webloggi

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

BlogFaresi BlogFaresi TeknoBloGG.com Kullanıcı
  • Üyelik 25.06.2018
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Üniversite Öğrencisi
  • Konum Sinop
  • Ad Soyad O** Ç**
  • Mesajlar 383
  • Beğeniler 117 / 119
  • Ticaret 8, (%88)
Ben eklenti indirdim, eski wordpress görüntüsünü kullanıyorum. Hem daha basit geliyor bana. Güncellemeyi de yaptım fakat bi sorunla karşılaşmadım henüz.

TeknoBloGG.com - Blog, Teknoloji Haberleri ve Gündeme Dair Haberler

• Üyelik 28.05.2018
  • Yaş/Cinsiyet 52 / E
  • Meslek Street Engineer
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 5151
  • Beğeniler 2185 / 2187
  • Ticaret 0, (%0)

BlogFaresi adlı üyeden alıntı

Ben eklenti indirdim, eski wordpress görüntüsünü kullanıyorum. Hem daha basit geliyor bana. Güncellemeyi de yaptım fakat bi sorunla karşılaşmadım henüz.

Güncellemelerde en önemli unsur Güvenlik adımının yenilenmesidir. Zira bu tip yazılımlarda sitelerin yapısını bozmaya, açıklarını bulmaya çalışan ve sitelere ciddi zararlar veren bir çok lamer ve hacker var. Hızlı yoldan zarar yaratıp, basit yoldan para kazanma derdinde olanlar.

Ben genel fonksiyonlardan ziyade Güvenlik açıklarının kapatılması yönünde güncellemelerin herzaman yapılması gerektiği kanısındayım. Elbette kullanılan temaların yeni versiyon ile uyum sorunu yaşanması ciddi sıkıntı doğuracaktır.
yilmaz70 BlogFaresi r5ty7ujh

kişi bu mesajı beğendi.

r5ty7ujh r5ty7ujh WM Aracı Kimlik Onayı
  • Üyelik 03.08.2020
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Bilişim Teknolojileri
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad D** D**
  • Mesajlar 57
  • Beğeniler 21 / 14
  • Ticaret 0, (%0)
Wordpress güncellemelerinin genel sorunu dizayn veya eklemeler değil tamamen güvenlik ama geliştiriceler bence bu konuda daha da iyi olduklarını söyleyebilirim wordpress in 2 sene önceki durumu ile şuan ki durumu gerçekten çok farklı ama güvenlik konusunda iyileştirmeler her zaman yapılmalı.

Bence artık wordpress e yeni bir çağ da gelmesi gerekiyor , insanları etkileyecek yeni bir oluşum.
enerjiveguc

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

Muharrem34 Muharrem34 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 07.02.2018
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Serbest Meslek
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 159
  • Beğeniler 10 / 30
  • Ticaret 0, (%0)
güncelleme sonrası bende ortam dosyaları gözükmemeye başladı ve yeni resimde yükleyemiyorum malesef. ve bir türlü çözemedim sorunu

Tok olan cümle cihanı tok sanır. Aç olan da alemde ekmek yok sanır.

Durotan Durotan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek 3D Sanatçı
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad F** T**
  • Mesajlar 1676
  • Beğeniler 204 / 340
  • Ticaret 2, (%100)
Rank Math'in yazı ve sayfa düzenlerken sağda çıkan SEO araçlarına erişemiyorum. Benzer sorunu yaşayan var mı? Diğer sitemde bu sorun yok. Eklentileri devre dışı bırkatım tek tek yine aynı

duzur85 duzur85 Kafa Nereye Bizz Oraya Kullanıcı
  • Üyelik 19.10.2017
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Bankacı, Gezgin, Hayalperest
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad U** G**
  • Mesajlar 447
  • Beğeniler 72 / 133
  • Ticaret 1, (%100)

Muharrem34 adlı üyeden alıntı

güncelleme sonrası bende ortam dosyaları gözükmemeye başladı ve yeni resimde yükleyemiyorum malesef. ve bir türlü çözemedim sorunu

hocam aynı sorun bendede var 10 ağustoslu yedeğe geçiş yapcam mecbur ne yaptıysam çare bulamadım

www.gezelim.me

• Üyelik 28.05.2018
  • Yaş/Cinsiyet 52 / E
  • Meslek Street Engineer
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 5151
  • Beğeniler 2185 / 2187
  • Ticaret 0, (%0)

Durotan adlı üyeden alıntı

Rank Math'in yazı ve sayfa düzenlerken sağda çıkan SEO araçlarına erişemiyorum. Benzer sorunu yaşayan var mı? Diğer sitemde bu sorun yok. Eklentileri devre dışı bırkatım tek tek yine aynı

Görünüm ayarlarına bakın ekranın sağındaki ayarlar ikonu altında, tam görünüm modu üzerine tıklayın ve normal görünüme dönün.

duzur85 duzur85 Kafa Nereye Bizz Oraya Kullanıcı
  • Üyelik 19.10.2017
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Bankacı, Gezgin, Hayalperest
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad U** G**
  • Mesajlar 447
  • Beğeniler 72 / 133
  • Ticaret 1, (%100)

Durotan adlı üyeden alıntı

bu sürüm bir çok sorunla geldi nasıl yeni sürümse

www.gezelim.me

Muharrem34 Muharrem34 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 07.02.2018
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Serbest Meslek
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 159
  • Beğeniler 10 / 30
  • Ticaret 0, (%0)

duzur85 adlı üyeden alıntı

hocam aynı sorun bendede var 10 ağustoslu yedeğe geçiş yapcam mecbur ne yaptıysam çare bulamadım

biraz bekleyelim sorunlar karşılaşan sorunun cevabını bulan mutlaka paylaşacaktır

Tok olan cümle cihanı tok sanır. Aç olan da alemde ekmek yok sanır.
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al