-
-
Yaş/Cinsiyet
52 / E
-
Meslek
Street Engineer
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Güncelleme sonrası sitelerinde adaptasyon sorunu yaşayanlar paylaşabilir mi? Bu sorunlara karşı aldıkları önlemler ve çözümler nelerdir?
-----------------------------------------------------------------
WordPress 5.5 sitenizin üç ana alanda yeni güçlere kavuşmasını sağlayacak: hız, arama ve güvenlik.
Hız
Geç yüklenen görseller sayesinde yazı ve sayfalarınız daha hızlı hissedilecek.
Görseller hikayelerinizde harika bir etki yaratabiliyor fakat bazen sitenizi yavaşlatabiliyor.
WordPress 5.5'da görseller tarayıcının görünür alanına kaydırıldıklarında görünür oluyorlar. Bu olayın teknik karşılığı 'geç yükleme'.
Mobilde, geç yükleme diğer cihazlar için yüklenmesi planlanan dosyalardan da koruma sağlar. Bu da okuyucularınızın veriye daha az ücret ödemesine — ve daha az pil tüketimine yol açar.
Arama
Yeni site haritanıza merhaba deyin.
WordPress siteleri arama motorlarıyla uyumlu çalışır.
Artık varsayılan olarak WordPress 5.5, arama motorlarının yayına girdiğiniz andan itibaren en önemli sayfalarınızı keşfetmesine yardımcı olan bir XML site haritası içerir.
Böylece daha fazla kişi sitenizi daha erken bulur, bu sayede onları meşgul etmek, elde tutmak ve abonelere, müşterilere veya başarı tanımınıza uyan her şeye dönüştürmek için daha fazla zaman tanır.
Güvenlik
Eklentiler ve temalar için otomatik güncellemeler
Artık, WordPress yönetim ekranından, eklentileri ve temaları otomatik olarak güncellenecek veya güncellenmeyecek şekilde ayarlayabilirsiniz. Böylece her zaman sitenizin mevcut en son kodu çalıştırdığını bilirsiniz.
[M]https://s.w.org/images/core/5.5/auto-updates.mp4[/M]
Ayrıca her bir eklenti ya da tema için otomatik güncellemeleri açıp, kapatabilirsiniz — hepsi hali hazırda kullandığınız ekranlara eklendi.
ZIP dosyaları yükleyerek güncelleme
Eğer eklenti ve temaları kendiniz yüklemeyi seviyorsanız, artık bu da kolay — sadece ZIP dosyasını yükleyin.
3 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Üniversite Öğrencisi
-
-
Ad Soyad
O** Ç**
-
-
-
Ticaret
8, (%88)
Ben eklenti indirdim, eski wordpress görüntüsünü kullanıyorum. Hem daha basit geliyor bana. Güncellemeyi de yaptım fakat bi sorunla karşılaşmadım henüz.
TeknoBloGG.com - Blog, Teknoloji Haberleri ve Gündeme Dair Haberler
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Bilişim Teknolojileri
-
-
Ad Soyad
D** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Wordpress güncellemelerinin genel sorunu dizayn veya eklemeler değil tamamen güvenlik ama geliştiriceler bence bu konuda daha da iyi olduklarını söyleyebilirim wordpress in 2 sene önceki durumu ile şuan ki durumu gerçekten çok farklı ama güvenlik konusunda iyileştirmeler her zaman yapılmalı.
Bence artık wordpress e yeni bir çağ da gelmesi gerekiyor , insanları etkileyecek yeni bir oluşum.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Serbest Meslek
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
güncelleme sonrası bende ortam dosyaları gözükmemeye başladı ve yeni resimde yükleyemiyorum malesef. ve bir türlü çözemedim sorunu
Tok olan cümle cihanı tok sanır. Aç olan da alemde ekmek yok sanır.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
3D Sanatçı
-
-
Ad Soyad
F** T**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Rank Math'in yazı ve sayfa düzenlerken sağda çıkan SEO araçlarına erişemiyorum. Benzer sorunu yaşayan var mı? Diğer sitemde bu sorun yok. Eklentileri devre dışı bırkatım tek tek yine aynı
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Serbest Meslek
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
biraz bekleyelim sorunlar karşılaşan sorunun cevabını bulan mutlaka paylaşacaktır
Tok olan cümle cihanı tok sanır. Aç olan da alemde ekmek yok sanır.