Merhaba arkadaşlar.Bir yazımda daha sizlerleyim.Bu yazımda sizlere Wordpress'de admin giriş sayfası nasıl değiştirilir bunu anlatacağım.

Wordpress kullanıcıları çoğunlukla aynı giriş sayfasını,yani wp-admin linkini kullanmaktadır.Bu da siteniz açısından pekte güvenli bir seçenek değildir.Sitenize saldırmak isteyen bir kişi öncelikle bu linki deneyecektir.İşte bu yüzden bende sizlere bu link nasıl değişir bunu göstereceğim.

1.adım
Öncelikle wordpress dosyalarınızı açın.Dosyalarınızın içinde wp-login.php adında bir dosya göreceksiniz.Bu dosyanın ismini kendinize göre düzenleyin.Örnek admin-panel.php şeklinde.

2.adım
İsmini değiştirdiğiniz .php dosyasını Notepadd++ programı ile açın.CTRL+F tuşlarını kullanarak arama sekmesini açın ve değiştir sekmesine gelin.Bu sekmede aranan kısmına wp-login.php ve değiştirilen kısmına ise sizin belirlemiş olduğunuz ismi yazın.(biz admin-panel.php demiştik).Daha sonra tümünü değiştire tıklayın.

3.adım
Daha sonra wp-includes klasörü içinde general-template.php dosyasını buluyoruz.Bu dosyayı da yine Notepadd++ programı ile açıp 2.adımda yapmış olduğumuz adımları yapıyoruz.

Daha sonra yeni isminizle giriş yapmayı deneyin.Doğru olduğu takdirde hiç bir sorun çıkmayacaktır.

KAYNAK:Enteresan Elma