Merhaba arkadaşlar. Önceden yayında olan bir sitemin sql yedeğini yeni açtığım wordpress sitesine yükledim. Admin panele girdiğimde alttaki gibi sadece kullanıcı girişi yapılmış gibi oluyor. Bunun sebebi ne olabilir.
alperi SQL yedeği yaklaşık 5 yıl yayında kalmış bir sitenin yedeği ve 2017 yılına ait. Yaklaşık 120 mb.
Phpmyadmin tabloları düzenlerken yedekteki tablo adları wp_user şeklindeydi. Ancak yeni kurulan sitenin tablo isimleri wpsz_user şeklinde olduğu için yedekteki isimleri de wpsz_ olarak değiştirdim.
Toplam 60 tablo var ben wordprese gerekli olan 12 tablonun ismini değiştirdim. Sonrasında wp_config dosyasında şöyle bir satır gördüm $table_prefix = 'wpsz_';
bu satırı güncellemek yeterli olur muydu bilmiyorum.
Wp_confic dosyasındaki $table_prefix = 'wpsz_'; satırını $table_prefix = 'wp_'; olarak güncelledim. Yedek 60 tablodan oluşuyordu ve 2017 yılına ait bir yedekti. Wordpress için yeterli olan 12 tablonun ismini değiştirmiştim. Onları eski haline getirip Wp_confic teki satırı $table_prefix = 'wp_'; olarak değiştirdim. Şu an problem kalmadı.
Eski tarihli ve tablo sayısı fazla olan yedekler için bu formül işe yarayabilir.