Merhaba arkadaşlar…Tema yapmaya ilk başladığım zamanlarda çok aradığım bir konuydu ve zamanla kendim keşfederek aktif sayfa ve aktif kategoriyi nasıl biçimlendirebileceğimizi anladım.Aslında wordpress‘i biraz kurcalayınca herşeyin ne kadar işlevsel,pratik ve biraz bakınca çözüme kavuşturulabilecek şekilde kodlandığını anlayabiliyorsunuz.Önce bu aktif sayfayı nasıl keşfettim onu göstereyim.Çünkü bu tip şeyleri keşfetmek, temaları incelerken falan nasıl çalıştığını anlamaya yarıyor.Ve size yapamadığınız şeylerde büyük kolaylık sağlıyor.Neyse lafı daha fazla uzatmadan olayı göstereyim;


-Herhangi bir sayfa linkine tıklıyoruz.Mesela Hakkımda sayfasındayız.
“Sayfa kaynağını görüntüle” deyip sayfa adını aratıyoruz ve gördüğünüz gibi current_page_item diye bir class atanmış.Bunu CSS’te düzenliyoruz.Ve olay bitiyor.



Gördüğünüz gibi bu kadar kolay.WordPress kodları çok anlaşılır ve sadedir zaten.Aynı şeyi bir kategori sayfasına gelip uyguluyoruz.Ve oradaki class’ın değeri de current-cat.

Class değerlerini bulduk sıra geldi biçimlendirmeye.Tema Düzenle’den Style.css dosyamızı açıyoruz.Ve bulduğumuz classlara CSS kodlarını yazıyoruz.

.current_page_item{
color:red;
font-weight:bold;
}
.current-cat{
color:red;
font-weight:bold;
}


Bu kodları yazarak bulunduğumuz sayfa ve kategoride o kategori veya sayfa isminin kalın ve kırmızı renkte gösterilmesini sağladık.

Umarım faydalı olmuştur.

Kaynak : Wordpress Aktif sayfa ve Kategori