Merhaba arkadaşlar, sitem 3-4 gün önce cpu uyarısı aldı 6% cpu kullanıyormuş bazı eklentileri filan kaldırmamı söylediler. Kaldırdım, bişey değişmedi. ama sitemde pagaview günlük 3k-4k arasında değişirken eklentileri kaldırdığım gün 6k oldu. Ama cpu yine aynı, 6-7 arasında gidip geliyordu. Son olarak google analytics eklentisini de kaldırdım belki bundan kaynaklanıyordur diye ve kod önceden eklentide olduğundan onu alıp footer, header gibi çeşitli yerlere yapıştırdım hani garanti olsun diye. Bi de fast cache eklentisi kurdum. Dün bunu yaptım, bugün analyticse bakıyorum da pageview 10k üzeri olmuş, tekil hitte filan pek fazla değişim olmadı 100 felan artar o da hafta sonu olduğundandır diye düşünüyorum. Yani normalde 3-4k olan pageview 10k ya, pages/session oranı da 5ten 12ye falan kalktı.
Site galeri tipli, eklentilerden dolayı site hızlanmıştır, kullanıcılar daha mı fazla mı sayfalama yapıyorlar yoksa şu kodu 3-4 yerde kullandığımdan dolayı mı sayfalamayı çok gösteriyor anlayamadım. Hızı düşünüyorum ama eskiden de o kadar yavaş değildi bence yani, analytics kodundan kaynaklanabilir mi?