lostyazilim

Wordpress aşırı kaynak kullanımı sorununu nasıl aşabilirim?

25 Mesajlar 4.085 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

ladesci ladesci WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 19.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Editör
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** C**
  • Mesajlar 95
  • Beğeniler 41 / 10
  • Ticaret 0, (%0)

TheAnalyzer adlı üyeden alıntı

mod_pagespeed aktif edilmesini istiyorum dersiniz. Gzip aktifleştirmen içinde .htaccess kodları ver netten araştır onları kullanabilirsin. Veya hepsini silip WP Fastest Cache deneyebilirsiniz. cache + gzip

Bunu görüşeyim host firmasıyla.

Ek Olarak:

berbaran adlı üyeden alıntı

Advanced Responsive Video Embedder kaldırın
Yoast Seo kaldırın
Gzip kaldırın
AddtoAny bunu bilmiyorum nedir özelliği
W3 Total Cache kaldırın
Taxonomy İmage dursun
WP Smust dursun
Akismet kaldırın
BJ Lazy Load kaldırın
Front-End Publishing bunu bilmiyorum
New Adman bunuda bilmiyorum
Regenerate Thumbnails gereksiz kaldırın
WP-PostViews gereksiz kaldırın

Bunları kaldırdıktan sonra sadece WP fastest cache eklentisinin paralı versiyonundan satın alın. Resimlere kadar inanılmaz optimize şekli var. Paralı plugini daha iyidir. Gzip minify js css gibi işlemleri zaten kendi yapıyor. Yani aslında optimize edilmesi lazım. Lazım olan herşeyi de manuel olarak yapın. Bir makale vb. bir yazı içinde ilk 180 kelimesini google açıklaması olarak düşünün. etiket kısmınıda anahtar kelime. Google zaten bunu kendi alıyor. Yani YOAST seo kullanmanıza gerek yok. Buda kaynak tüketimini azaltır. Emin olun canavar gibi olur.

Bahsettiğiniz eklentilerin çoğu kaldırılabilir, katılıyorum.
Örneğin Advanced Responsive video Embedder eklentisi birçok video platformlardından responsive video eklememe olanak sağlıyor. Şimdiye kadar birçok yazıda kullandığım videoları bu şekilde kullandım. Örneğin şöyle bir videoyu https://www.youtube.com/watch?v=f0-fPwuPpAk eklenti aracılığıyla kullandığımda şöyle bir kodla bunu sayfa yerleştiriyor ve dediğim gibi responsive hale geliyor, [youtube id="f0-fPwuPpAk" align="center"]. Şimdiye kadarki bütün yazıları yeniden düzenlemem gerekir sanırım eklentiyi kaldırdığımda.

Yoastı aslında sadece seo için kullanmıyorum ya da diğer seo eklentilerini, opengraph gibi birçok farklı özellikleri var, sosyal medya için başka fotoğraf belirlemeye kadar.. Biraz bunlar için kullanıyorum aslında. Bir de aramalarda görünecek başlıkla sitede görünecek başlığı farklı yapabilme vs.

PostViews temanın bir gereksinimi,
Akismetin kaldırılması ekstra yük getirmez mi?
Bj Lazy Load da aynı şekilde?
AddtoAny sosyal paylaşım butonları,

WP Fastest Cahce'in deneme sürümü olsaydı kesinlikle denemek istiyorum, ama ücretli versiyon için böyle bir şeyleri yok malesef. Yine de denemeyi düşünüyorum.

wmaraci
reklam

Caesar Caesar ich bin /root Kullanıcı
  • Üyelik 24.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Bilgisayar Mühendisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad O** B**
  • Mesajlar 837
  • Beğeniler 77 / 558
  • Ticaret 10, (%100)
Sene olmuş 2016 hala cache eklentisi kullanıyorsunuz. Azcık geliştirin kendinizi.

Adam gibi optimizasyon nginx + mod_pagespeed günümüzün teknolojisi.
ladesci

kişi bu mesajı beğendi.

>/dev/null 2>&1

ladesci ladesci WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 19.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Editör
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** C**
  • Mesajlar 95
  • Beğeniler 41 / 10
  • Ticaret 0, (%0)
Bunu yerinde bir eleştiri olarak alıyorum, teşekkürler :) Caesar

YazTurkiye YazTurkiye WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 19.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Bankacı
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad E** L**
  • Mesajlar 741
  • Beğeniler 323 / 148
  • Ticaret 8, (%100)
ladesci site adresinizi pm atın size analiz çıkarıp sorunu tespit edeyim.

wmaraci
wmaraci

AlfaOis AlfaOis www.GameOis.com Kullanıcı
  • Üyelik 22.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Bilgisayar Prog. / Webmaster
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ü** G**
  • Mesajlar 843
  • Beğeniler 75 / 205
  • Ticaret 53, (%100)
Çoğu eklenti yerine özel olarak çalışmalar yaptırabilirsiniz, böylece eklentiler ile gelen ve işinize yaramayan sorgu sayısından da kurtulmuş olursunuz. Cache kesinlikle kullanılmalı, daha öncesinde kurduğunuz temalar, eklentiler veritabanını şişirmiş olabilir onun içinde veritabanı üzerinde sağlam bir temizlik yapın.

Sadece eklentiler içerisinde değil, wordpress'in kendi içerisinde de sorgu optimizasyonu yapabilirsiniz, bunun için wordpress çekirdek geliştiricisi bir kişi yada benzer forumlarda hizmet bulabilirsiniz, bu da fazlasıyla işinize yarayacaktır.

wmaraci
Konuyu toplam 4 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 4 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al