Merhaba,

Bu makalemizde sık sık karşılaşılan WordPress beyaz sayfa sorununu nasıl çözebileceğinizi anlatacağız. WordPress günümüzde yaygın olarak kullanılan yazılımlardan biridir ancak beyaz sayfa sorunuyla da karşılaşmanız mümkündür. Beyaz sayfa sorunuyla WordPress yönetici panelinizde de karşılaşabilirsiniz. Beyaz sayfa sorununun çözüm seçenecekleri arasında birden fazla yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemleri şu şekildedir:

Not: Çözüm önerilerini denemeden önce web sitenizin FTP ve veritabanı yedeklerini kesinlikle almanızı öneririz.

1. Çözüm Yöntemi:
Wordpress sisteminize yeni eklenti yüklemeniz halinde beyaz sayfa sorunuyla karşılaşabilirsiniz ancak beyaz sayfa sorununun kullandığınız eklentilerden kaynaklanıp kaynaklanmadığı öğrenebilmeniz için wp-content klasörü içerisinde bulunan plugins isimli klasörün ismini değiştirmeniz yeterlidir. Plugins klasörünün ismini değiştirdikten sonra beyaz sayfa sorununuz devam etmiyorsa sorununuz kullandığınız eklentilerden kaynaklanıyor olabilir. Sorununuzun hangi eklentiden kaynaklandığını öğrenebilmeniz için eklentileri tek tek pasifleştirerek kontrol etmeniz gerekmektedir.

2. Çözüm Yöntemi:
Wordpress sisteminizdeki beyaz sayfa sorunu kullandığınız temalardan da kaynaklanıyor olabilir. Eğer kullandığınız eklentilerle ilgili herhangi bir sorun yoksa beyaz sayfa sorunu yaşadığınız temayı pasifleştirip WordPress’in kurulumunda otomatik olarak yüklenen varsayılan temasını kullanarak sorununuzun devam edip etmediğini kontrol edebilirsiniz.

3. Çözüm Yöntemi:
Tema ve eklentileriniz herhangi bir sorun yoksa wp-config.php dosyasında düzenleme yapmamız gerekebilmektedir. Düzenleme öncesinde wp-config.php isimli dosyanızın yedeğini almanızı öneririz. wp-config.php dosyanızı not defteri/notepad++ yazılımı yardımıyla açınız. Eğer wp-config.php dosyanızda UTF-8 tanımlıysa ANSI olarak değiştiriniz. ANSI olarak tanımlıysa UTF-8 olarak değiştiriniz.

4. Çözüm Yöntemi:
Temanızda, kullandığınız eklentilerde ve wp-config.php dosyanızda herhangi bir sorun yoksa wp-admin ve wp-includes isimli klasörlerinizin yedeklerini alınız. Yedekleri aldıktan sonra wp-admin ve wp-includes isimli klasörlerinizi yeniden yükleyiniz.

5. Çözüm Yöntemi:
Wordpress sisteminizdeki beyaz sayfa sorunu devam ediyorsa php.ini dosyanızla ilgili sorun olabilir ancak bazı yer sağlayıcı(hosting) firmaları php.ini için erişim kısıtlamasında bulunabilmektedir. Bu nedenle öncelikle yer sağlayıcı(hosting) firmanızla görüşmenizi öneririz. Yer sağlayıcı(hosting) firmanızdan Safe Mode isimli ayarın kapalı konumundan açık konumuna getirilmesini talep ederek beyaz sayfa sorununuzun devam edip etmediğini kontrol edebilirsiniz.

6. Çözüm Yöntemi:
Wordpress sisteminizdeki beyaz sayfa sorunu devam ediyorsa wp-content ve bu klasörde bulunan klasörlerin CHMOD değerlerini kontrol etmeniz gerekmektedir. Klasörler arasındaki wp-content isimli klasörün CHMOD değerinin 755 olup olmadığını kontrol ediniz. Eğer 755 değilse CHMOD değerini 755 olarak değiştiriniz ve sorununuzun devam edip etmediğini kontrol ediniz. Sorununuz devam ediyorsa CHMOD değerini eski haline çeviriniz.

7. Çözüm Yöntemi:
Wordpress sisteminizdeki beyaz sayfa sorunu devam ediyorsa wp-includes klasörüne giriş yapmanız gerekmektedir. FTP’deki wp-includes klasöründe bulunan pluggable.php isimli dosyayı açınız. Dosyada düzenleme yapmadan önce düzenleme yapacağınız dosyanızın ve web sitenizin FTP ve veritabanı yedeklerini almanızı öneririz. En üst satıra aşağıdaki kodu ekleyiniz:



8. Çözüm Yöntemi:
Web sitenizdeki sorununuz devam ediyorsa web sitenizin FTP ve veritabanı yedeklerini alıp WordPress kurulumunu yeniden yapmanızı öneririz.

Kaynak: Webnoloji.Org