Biraz demagojik bir yazı olabilir fakat bazı gerçekleri bilelim. Admin ve moderatör arkadaşlardan da rica ediyorum konu sabitlenmeli.

Web ile tanışıyoruz, gerekli gereksiz bilgileri ayırt etmeyi öğreniyoruz. Gece gündüz beyin patlatıyoruz. Gün geliyor birbirimizle rekabet ediyor kimi zaman rakiplerimizle. Aslında bizler ne yapıyoruz ?

Bu yazıyı yazma ihtiyacı hissetmemin sebebi; wmaraci içerisinde araştırmalar yaparken, insanların aslında ne ile meşgul olduklarını fark etmek ile başladı.

Doğruyu söyleyeni dokuz köyden kovarlarmış. :) Yinede paylaşmalıyım. Milletçe bilgimizi saklamayı seviyoruz. Böyle olmamalıyız! İlgi göstermeli, emek vermeliyiz. bu forumda bilgiye hasret bir çok yeni arkadaşımız var ve onlara destek olmalıyız.

Bütün bunları yapınca zamanımızdan gidecek belki evet. Ama dikkatinizi başka bir noktaya çekmek istiyorum. Farkında mısınız ? Bunu sağlayıp bilgilerimizi paylaştıkça benim ülkemin güzel insanları gelişiyor. Teknolojisi gelişiyor.

Wordpress'i tercih eden insanlar hız kazanmak için seçiyor kimiside benim gibi düşünüp çekirdeğin tasarımından etkilenip seçiyor.

Wordpress bir bloğa sahip olmak, projesini gerçekleştirmek, herkesin hayal ettiği bir işten ibaret. Ama topluluğumuza baktığımda birçok insan hazır tema kullanıyor, düzenleyebildiği kadar düzenliyor. İhtiyacı olduğu zaman forumlarda derdine derman arıyor.

Arasın! Çok doğru bir yöntem, kimse annesinin karnından yazılımcı olarak doğmuyor. Hazır temaları eleştirdiğim den değil, kimse yanlış anlamasın. Yine kullanalım hızımızı arttırıyoruz. Fakat işi bilelim, öyle kullanalım.

İşi bilmek, bizlere, hazır tema da kullanmış olsak ihtiyacımız halinde problemlerimize çözüm yeteneğini kazandırıyor.

"Peki arkadaş, bu kadar konuştun, sence nasıl olmalı ?" diyenleri duyar gibiyim.

Fikirlerimi yansıttığım bir konu arkadaşlar, kimseyi eleştirmiyorum sistemde ki görmüş olduğum eksikleri dile getiriyorum.

Paylaşım konusunun üzerinde çok durduğum gibi özgün içeriğe de değer vermemiz gerektiğini savunuyorum. "Kopyalamak çalmaktır!" Çok sevdiğim bir arkadaşım hep söyler.

Özgün içeriğe üreterek ulaşabiliriz. Kodlarımızı da üretmeliyiz. Wmaraci'ni çok beğeniyorum. Ama beğeniyorum diye onun aynısını yapmaya çalışmak sizce ne kadar mantıklı ?

Hadi yaptık, insanlar burayı bırakıp bizim yaptığımız, kopya wmaraci'nımı ziyaret edecekler ?

İşte insanların bile itimat etmeyeceği resmen çalıntı bir sistemi kurup bununla övünmek, bunu savunmak yanlıştır.

Hepimizin bilgisayarları, internet bağlantısı mevcut. Yeni başlayan arkadaşlarımızın belki sunucuları ve alan adları eksik.

Özetlemek gerekirse; hazırcılıktan, bilgimizi saklamaktan, kopyalanmış sistemlerden uzak duralım. Sabırlı olalım, üretken olalım, verimi esas alalım. Soru sormaktan ve birbirimize yardım etmekten vazgeçmeyelim.

Böylece işlerimizi ve kendimizi sürekli güncel tutmuş olacak, gelişecek ve geliştireceğiz. Bizim insanımızın kafası zehir gibi , tek gereken çalıştırmak. Hepinizin vaktini aldım, zaman ayırdığınız için teşekkür ediyorum.