WordPress Nedir?

WordPress tüm dünyada ücretsiz ve açık kaynaklı olarak bilinen blog yazılımıdır. Bu yazılım sadece blog için değil, aynı zamanda e-ticaret, şirket ve ajans sitelerinde de kullanılıyor. Açık kaynaklı olması bu işi daha güzel yapıyor. Binlerce tema, binlerce eklenti bulabileceğiniz Aynı zamanda şirket kullanıcılarına tam destek yardımcı oluyor. Kullanıcılarının WordPress’i daha iyi deneyimleyebilmesi için ücretsiz WordPress kurulu web site açmalarına izin veriyor.

Resmi WordPress sitesine kayıt olduktan sonra hemen kendi blog sayfanızı açabilirsiniz. Burada ücretsiz temaları kullanarak güzel bir web site tasarlayabilirsiniz. Aynı zamanda Adsense yerleştirerek yüksek kazançlarda elde edebilirsiniz. Ancak oluşturacağınız web siteler WordPress alt domaini altında çalışacaktır.

Örneğin birbu.wordpress.com şekilde görünecektir. Çok fazla para harcamadan da kendinize güzel bir web site tasarlayabilirsiniz. Bu durumda WordPress hosting paketlerine göz atmanız gerekecek.

Neden Web Siteme Blog Kurmalıyım?
Arama motorlarında optimizasyon olarak öne geçmek için genellikle iki şey kullanılıyor:

1. E-Ticaret
2. Blog



Neden E-Ticaret?


E-Ticaret zamanı yerleştireceğiniz ürünlere başlık, açıklama ve detayları gibi bir sürü şey ekliyorsunuz. Yardımcı SEO eklentileri sayesinde yayınladığınız tüm ürünleri SEO uyumlu içerik yapıyorsunuz. Bu durumda ise arama motorları tarafından sıralamanızı yükseltmeye başlıyorsunuz. Ancak Blog’dan farklı olarak kullanımı daha zor ve SEO uyumlu yapmak biraz zaman alıcı.

Neden Blog?

Blog üzerinden yayınladığınız her içerik her makale için bir karakter sayısı elde etmiş oluyorsunuz. Arama motorları genellikle kullanılan alt başlıklara, meta kelimelere, meta açıklamaya ve en önemli kısım olan Anahtar kelimelere dikkat ediyor. Bu yüzden SEO uyumlu makale oluşturduğunuzda daha hızlı yükselmeye başlıyorsunuz.

Farkları Nedir?

Blog üzerinden yaptığınız her paylaşım daha yüksek kitleye hitap ediyor. Çünkü, internet kullanıcılarının %85-i internet üzerinden bir şey öğreniyor. İster sosyal medya platformu üzerinden yapılan reklamlar, paylaşımlar olsun isterse de kullandığımız bir web site olsun. Çoğu zaman kullanıcılar onların ilgisini çeken şeyle daha çok meraklanır ve tavsiye etmeye başlar. Bu durumda ise e-ticaret siteleri bir tık geriye düşüyor. Çünkü, satışa sunduğunuz çoğu ürün kullanıcılarınıza hitap etmiyor olabiliyor. İlgisini çekmeyince bu durumda yapılacak tek şey blog kullanmak olacaktır.