Merhaba arkadaşlar, performans birincil amacımız olmuştur her zaman ve tüm web yapılarımızda 500ms altı azalmayı hedefliyoruz ve arkadaşım ile en köklü wordpress cache eklentilerini karşılaştırdığımızda trafiğimizi Cloudways tarafına çevirdik.

Breeze üzerinde incelemeler yaparken destek ekibi ile etkileşimdeydik! 10 yılı aşkın süredir wordpress ile takıntılıyız ve WP Live topluluğunda şimdiye kadar WP-Rocket i destekliyorduk. Artık marka değişikliğine giriyoruz ve tüm yapılarımızı Breeze ile ilişkilendiriyoruz.

Bu karşılaştırmamızın asıl amacı Türkiye pazarında barındırıcı şirketinin LiteSpeed'i desteklediği ve en iyi olduğunu söylemesi ile başladı diyebiliriz.

LiteSpeed, WP-Rocket ve Hummingbird en iyisi olduğunu düşünüyoruz ve tüm yapıyı Breeze ile karşılaştırdığımızda

Breeze - 607ms / 898ms

2x*1.48s= 2.96ms - LiteSpeed
2x*1.13s= 2.26ms - Hummingbird
2x*1.09s= 2.18ms - WP-Rocket





Tüm eklentilerin PRO sürümleri ile test edilmiştir. Breeze ücretsiz olarak şuanda kullanımda sadece geliştirici ekibinden özel php değişkenlerini güncellemelerini istedim.

Sonuçları inmotion hosting sunuclarında bluehost sunucularında inceledik 50ms-110ms arasında tahmini değişiklik olabilir revizyonlardan kaynaklı.

Supermicro sunucusu kullanıyoruz ve en iyisi olduğunu düşünüyoruz.

Sonuçlarda geliştirdiğimiz perfmatters eklentisini pasif konuma bıraktık önümüzde ki günlerde SiteGround ve ipage sunucularında karşılaştırma yapacağız.

Sonuç olarak LiteSpeed istediğimiz performansı karşılamadı ve sunucu yükünü arttırmakta oldukça başarılı.

WP-Rocket incelediğimizde vazgeçilmezlerim arasında ancak Breeze sonuçları WP-Rocket üzerinde ki popülerliği azalttığını söyleyebilirim.

Diğer sonuçların ekran görüntüleri şuanda arkadaşımda mevcut tarafıma gönderdiğinde buraya ekleyeceğim.