WordPress sitem çok yavaş ! WordPress sitemi nasıl hızlandırabilirim ? gibi isyanlar çok çoğaldı bu günlerde.

Bende bu isyanınızı bastırmak için bu makalemi hazırlamaya karar verdim ve unutmayın WordPressi hızlandırmak size WordPress Seo alanında da yardımcı olacaktır.

Öncelikle sitenin yavaşlığının sunucu şirketinden mi yoksa sizin kullandığınız tema ve eklentilerden mi olduğunu öğrenmek için Gtmetrix.com adresine girip sitemizi tarıyoruz.

Bu siteden düşük bir sonuç alırsanız sorun tamamen tema ve eklenti kaynaklıdır ki eğer normal bir değer aldıysanız ve yavaşsa sunucu şirketinizi arayın ve durumu belirtin,büyük ihtimal sorun yok ölçümler normal v.s diyerek umursamayacaklardır onun için kaliteli bir sunucu şirketi bakmaya başlayın icon smile Wordpress Hızlandırma Teknikleri ve Eklentileri

Eğer düşük bir değer aldıysanız başlayalım WordPressimizi hızlandırmak için gerekli optimizasyonlara

1) GTmetrix for WordPress

Gtmetrix for Wordpress eklentisini buradan indirin veya eklentiler kısmından yeni ekle diyerek arama kısmından aratarak indirin ve etkinleştirin. Eklentiyle site mi hızlandırılır ? Böyle saçmalık mı olur eklentiyle eklentileri mi düzelteceğiz ? Yaa saçmalama bununla olucak şey mi bu diye düşünenler var aranızda biliyorum. O yüzden sabredin ve sonucu görün :) ve ilk sitenizi taradığınızda ki sonucu saklayın :) karşılaştıralım.

Eklentiyi indirdikten sonra sitenin sağ üst bölmesinde ki sing-up kısmından üye olun ve giriş yapın.Sol tarafta api key çıkacaktır.O api key ve email hesabınızla eklentiye giriş yapın.



Ardından diğer eklentilere geçelim ayarları normalde bırakın hiç bir şey değiştirmeyin.Zaten bu eklenti hızlandırmak için değil sitenin takibi için gerekli.Bundan sonraki eklentilerle Wordpressi hızlandıracağız.

2) W3 Total Cache

W3 Total Cache eklentisi ile büyük farklar yaşamaya başlıycaksınız şimdi Eklentiyi buradan veya admin panelinizin eklentiler kısmından yeni ekle diyerek arama kısmından bulup indirebilirsiniz.

Eklentiyi kurduktan sonra admin paneline gelen performance kısmına girin ve gerekli ayarları yapın.Eğer W3 Total Cache Ayarlarını yapmakta bir sıkıntı yaşarsanız onunla ilgilide bir makale yazacağım oradan gerekli cevapları bulabilirsiniz.

3) WP Smush.it

Yahoonun çıkardığı WordPressinizde ki resimleri optimize etmek amaçlı Wp Smush.it eklentisinin hiç bir ayarı yok, gerekte yok.

İndirip kurmanız yeterli buradan indirebilir veya eklentiler kısmından yeni ekle diyerek kurabilirsiniz.




Bu da benim sitemin hızlandırma öncesi ve sonrası sonuçları.





Kaynak belirterek paylaşırsanız sevinirim.

Kaynak: Bityavrusu.com