Wordpress İçerik Yönetim Sistemi
"Wordpress İçerik Yönetim Sistemi" başlıklı makalemizde siz değerli ziyaretçilerimize Wordpress Nedir? Wordpress Ne İşe Yarar? Wordpress’in Kurucusu Kimdir ve Ne Zaman Kurulmuştur, Wordpress Hakkında Bilgiler gibi sorularınıza cevap vereceğiz. Wordpress Matt Mullenwegg tarafından 2001 tarihinde kurulan ve kurulduğu andan itibaren biz kullanıcıların tasarladığı temalar ve hazırladığı eklentilerle güçlenen hazır ve acık kaynak kodlu ücretsiz içerik yönetimidir. Amerika birleşik devletlerinde bulunan her 5 siteden biri Wordpress’dir. Ülkemizde de gün geçtikçe yayılan bu sistemin en büyük özelliği kolay, kullanışlı, kod bilgisi gerektirmemesi ve arama motorları dostu olmasıdır. Ülkemizde en popüler haber siteleri ve kurumsal siteler bile bu sistemi tercih etmektedir. Wordpress kod bilgisi gerektirmemektedir ve bu işi hobi edinmek isteyenlerin başlangıç olarak seçtiği bir sistemdir. Fotoğraf blogu, kişisel Blog veya kurumsal sayfaları kolay ve ücretsiz bir şekilde Wordpress sayesinde elde edebileceksiniz. Wordpress güçlü, güncel ve Google tarafından onaylanan bir kişisel blog platformudur. Sayfa açılışları hızlı olması Wordpress’i ayrıcalıklı kılan unsurlardan biridir. Wordpress sadece blog sitesi olarak kullanılmayabilir. İstenirse bir kurumsal site veya E-Ticaret olarak kullanılabilir. Bu tarz siteler haline getirmek için tasarlanan eklentilerden faydalınabilir. Örnek olarak web sitenizde bir forum sayfası edinmek için bbPress eklentisi sizlere bu olanağı sağlayabilir. Wordpress içerik yönetim sistemini aslında güçlü kılan Wordpress’in ve programcıların tasarladığı eklentilerdir.
Wordpress MYSQL veri tabanını kullanan PHP bir yapıdır. Php olmasının sağladığı avantajlardan biri site üzerinden kod kısmının görüntülenmesini engeller. Bu olay bize bizlerin tasarladığı tasarımın ve yazılımın çalınmasını engeller. Wordpress kurulum dosyaları site içerisinde Hosting alanında barınmaktadır. Adminden başka kimse buraya erişmesi mümkün değildir. Wordpress kurulumu için gerekli olan dosyaları WordPress.org adresinden indiriyor ve her hangi bir programla (Filezilla) hostinginize giriyorsunuz ve bu kurulum dosyalarını panele gönderiyorsunuz. Ardından veri tabanınızı açıp site kurulumuna başlıyorsunuz. Basit ve kullanışlı olan bu yapının kurulum süresi yaklaşık olarak 20 Dakikadır.
Kaynak: Wordpress İçerik Yönetim Sistemi