Lol oyununu oynayanlar anlayacaktır hemen. Oynamayanlar için anlatayım.
Oyunda farklı karakterler (hero) var ve her karakter farklı eşyalar kullanıyor. Sitemde her karakter için rehber hazırlamak istiyorum ama her karakterin kullandığı 8-10 eşya oluyor. Her seferinde seçmek sıkıntı olacaktır. Eşyaları önceden yüklesem ben ve rehber yaparken direk seçsem. Sanırsam bu sistem Advanced Custom Fields eklentisi ile yapılabilir fakat eklenti karışık biraz. Eklenti için adam akıllı Türkçe kaynak yok.
Bunu yapmanın kolay bir yolu var mı yada Advanced Custom Fields eklentisini anlatacak bir arkadaş var mı?
film temalarında nasıl altlarda yönetmen açıklama vs kısmı filan var o sekilde entegre ederek yapabilirsin o kısımda pek bilgim yok fakat çok da zor birşey olmaması gerek
Hocam tam olarak yapmak istediğin hangisi onu bi söylersen plugine falan gerek yok sadece bunun için. mesela postun içeriğine itemin ikonunu mu eklemek istiyosun.(bu shortcode ile oluşturulabilir.) Ya da her hero için tek bir sayfa ve bunun içinde seçtiğin itemler mi gözükücek. yoksa mobafire.com gibi her hero içinde istediğin item setlerini mi göstericeksin. bir de ek bi soru itemlerin kendi sayfası olucak mı veya üzerine geldiğinde özelliği görünsün mü oyundaki gibi.
Hocam tam olarak yapmak istediğin hangisi onu bi söylersen plugine falan gerek yok sadece bunun için. mesela postun içeriğine itemin ikonunu mu eklemek istiyosun.(bu shortcode ile oluşturulabilir.) Ya da her hero için tek bir sayfa ve bunun içinde seçtiğin itemler mi gözükücek. yoksa mobafire.com gibi her hero içinde istediğin item setlerini mi göstericeksin. bir de ek bi soru itemlerin kendi sayfası olucak mı veya üzerine geldiğinde özelliği görünsün mü oyundaki gibi.
hocam yazı sayfası şeklinde hazırlamak istiyorum. Yazacam heronun özelliklerini oynanışını şöyle böyle. Sonra alta biryerede itemleri koycam. İtemlerin resmi olacak. Fareyi üzerine getirince adı yazar. Tüm açıklama yazsın isterdimde mobafiredeki gibi o daha zahmetli olur heralde. Arkadaş yardımcı olmaya çalıştıda özel altan falan pek anlamadım.
Birinci çözüm: olayı tamamen shortcode ile çözebilirsin. bunun için tüm itemlerin adiyla ikonlarını bir klasöre kaydedersin. Mesela Üçlü Kuvvet -->> uclu-kuvvet.jpg olarak kaydettin. ve diğer itemleri de halledip bi klasöre attın. şu kodu functions.php ye gömdün düzenleyip.
İlla Özel Alan Eklicem Diyosan İkinci Çözüm CCTM diye bi plugin var. custom content type manager. onu yükle yeni custom fields oluştur de. oluşturduğun custom fields i eklemek istediğin yazı tipi için belirle gitsin. CCTM kurarsan daha detaylı yarım edebilirim.
Birinci çözüm: olayı tamamen shortcode ile çözebilirsin. bunun için tüm itemlerin adiyla ikonlarını bir klasöre kaydedersin. Mesela Üçlü Kuvvet -->> uclu-kuvvet.jpg olarak kaydettin. ve diğer itemleri de halledip bi klasöre attın. şu kodu functions.php ye gömdün düzenleyip.
İlla Özel Alan Eklicem Diyosan İkinci Çözüm CCTM diye bi plugin var. custom content type manager. onu yükle yeni custom fields oluştur de. oluşturduğun custom fields i eklemek istediğin yazı tipi için belirle gitsin. CCTM kurarsan daha detaylı yarım edebilirim.
Zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim shortcode ile yapmayı deneyeyim.
isimleri yazarken dikkat et. yazdığın ismi slug adres haline getirip öyle çağırıyo mesela benim adım Çağdaş Takış. bunu yazarsan cagdas-takis.jpg yi çağırır.