-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
23, (%100)
WordPress'te nasıl IP engelleyebilirim? Engellediğim kişi siteme giremeyecek?
Tartışma ayarlarına girmesini istemediğim IP'yi yazdım ama bunun kesin bir faydası oluyor mu?
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
web tasarım,
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
uzman arkadaşlar konuyu aydınlatacaktır ama türkiyede internet kullanıcılarının çoğu dinamik ip adresi kullanıyor. ip adresini filtrelemenin o kişinin sitene erişimini engelleyeceğini sanmıyorum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Öğretmen Adayı
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
İnternette birkaç kişi sizin yaptığınız yöntem ile belirtmiş yararı olabilir ya da bunu en güzel şu şekilde deneyin. Bir arkadaşınızdan IP adresini isteyin panelden ekleyin. Daha sonra girmeyi denesin ve sonrasında ulaşıma kapanmışsa, Modemini açıp kapatarak IP'sinin değişip değişmediğine bakarak tekrar sisteme giriş yapmayı deneyin. Eğer bu şekilde girebiliyorsa yapabilecek birşeyiniz yok demektir. Eğer modeme res atsada giremiyorsa işe yarıyor olacaktır. CPanel üzerinden de IP ban seçenekleri varmış fakat tam olarak bilmiyorum.
Niye olmasın ki ?
Batuhan
Kendine webmaster
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
B** B**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Siteni ziyaret etmesini istemediğin sunucuları sabit IP kullandıklarından dolayı kolaylıkla engelleyebilirsin ancak ev kullanıcıları için bu daha zordur çünkü ip bloğunu engellemen gerekir ki bu da bölgesel bir engel olacağı için kullanışlı olmaz. Örneğin bir ara bobiler.org TBMM IP'lerini engellemişti.
Yine de .htacces ile işini halledebilirsin.
order allow,deny
deny from 12.345.67.89
allow from all
Ülke çaplı bir engeleme için de bu ülkenin IP önekini engellemen gerekir, örneğin şöyle:
order allow,deny
deny from 81.212
deny from 200.201.202
allow from all