Merhaba, muzdarip olduğum bir konuda merakımı gidermek istiyorum. Haber sitesinde girilen içerikleri wordpress altyapısında sildiğinizde çöp kutusuna gönderiyor çöp kutusunu boşalttığınızda kalıcı olarak siliniyor.
İşten ayrılan bir editör arkadaş gazeteye zarar vermek amaçlı yetkileri henüz alınmadan hemen önce sitede ki haberleri silmeye çalıştı. Yaklaşık 300e yakın haberi silmiş. Çöp kutusunda yakaladığım yaklaşık 40 haberi geri al seçeneği ile kurtardım fakat silinen yaklaşık 250 haber konusunda birşey yapamadım.
En son 30 Haziran'da yedek almıştım. 12 günlük bir fark oluşuyor fakat en eski tarihli haberlerden silmeye başladığı için aldığım yedekte belki geriye dönük haberleri kurtarma şansım var. Yani zararım ortalama 40-50 haber olacak sanırım son girilen.
Belki olayı anlatmam ne istediğim konusuna açıklık getirir diye açıklama gereği duydum fazla vaktinizi almak istemem.
Şöyle birşey mümkün mü arkadaşlar;
Wordpress panelde yönetici veya editör hangi yetkilere sahip olduğu önemli değil. Yazılar bölümünde bir yazıyı silmek için işlem yaptığında sil dediğinde benim belirlediğim bir parola sorması, parolayı girmezse içeriği silememesi gibi bir aksiyon olabilir mi?
Wordpress de tema yazan kodlamayı iyi bilen arkadaşlar eminim bir çözüm yolu sunacaktır bu konuda ilim sahibi arkadaşların mesajlarını dört gözle iki kulakla bekliyorum hepinizi seviyorum :)