lostyazilim
tr.link

WordPress Kullanıcı Rol Yönetimi

5 Mesajlar 1.539 Okunma
lstbozum
tr.link

fthcmur fthcmur Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 10.11.2014
  • Yaş/Cinsiyet 52 / E
  • Meslek Şöför
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad F** Ç**
  • Mesajlar 25
  • Beğeniler 1 / 2
  • Ticaret 0, (%0)

WordPress kategorimizdeki 2. eklentiyi şimdi sizlere tanıtacağım. Şimdi eklentimizin adı User Role Editör. Ne yapıyor bu eklenti derseniz, bu eklenti ile kullanıcıların hesabı ile her şeyi yapabilirsiniz. Yani atıyorum Yazar rolünü örnek alalım. Şimdi Editör rolünün bazı kısıtlamaları vardır dimi mesela eklenti kaldırıp ekleyemez. Ama siz isterseniz eklentileri kontrol etme yeteneğini aktif edebilirsiniz.

Yani şöyle özetlemek gerekirse kullanıcı rol ayarlarını yapabilirsiniz. Eklenti tek bunla kalmıyor yeni rol oluşturup onuda istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz + dosyayı indirdim ve Türkçe dil desteği olduğunu da fark ettim. Mesela ben benim sitem için eklentiyi şöyle düşündüm. Hikayeler diye bir rol oluşturup yazma, yazıyı düzenleme vs. gibi özellikleri verip herkes üye olabilir dediğimde kayıt olan herkes hikayeci olacak ve kendi komik hikayelerini yazacaklar. Sizlerde bunun gibi yapabilirsiniz. Neyse çok uzun tutmim hemen eklenti kurulumunu ve linki verim.

Eklenti Kurulumu
Öncelikle buraya tıklayarak eklentiyi indirin,
İndirdiğiniz dosyanın içindekileri ftp ile wp-content > plugins dosyasının içine atın,
Aktarım bittikten sonra admin panelinden Eklentiler kısmından aktif edin,
Eklentiyi Ayarlar kısmından ufak ayarlarını yapıp Kullanıcılar > Kullanıcı Rol Editörü alt sekmesinden gerekli izinleri verebilir veya yeni rol oluşturabilirsiniz.
Hepsi bu kadar. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere.

Kaynak: http://atarliyazar.com/wordpress-kullanici-rol-editoru/ > bir teşekkür yorumu iyi gelir. Teşekkür ederim

wmaraci
reklam

GokhanGok GokhanGok Karşıyakalı Kullanıcı
  • Üyelik 02.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Bilgisayar donanım uzmanı
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad G** G**
  • Mesajlar 1232
  • Beğeniler 304 / 306
  • Ticaret 7, (%100)
Kullanışlı eklenti düşününce mantıklı geldi aslında =) Bir nevi forumlarda ki mod kısıtlaması gibi Teşekkürler

Kuva-i Kafsinkaf

serdar01 serdar01 Akıl+Bilim+Eğitim Kullanıcı
  • Üyelik 27.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Eğitim
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad S** E**
  • Mesajlar 839
  • Beğeniler 323 / 116
  • Ticaret 0, (%0)
Eklentiyi deneme amaçlı olarak eklentiyi indirip kurdum.Ancak şeçenekler kısmına gelince nasıl yapılandırmam konusunda kararsız kaldım.Yardımcı olabilir misiniz ?

fthcmur fthcmur Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 10.11.2014
  • Yaş/Cinsiyet 52 / E
  • Meslek Şöför
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad F** Ç**
  • Mesajlar 25
  • Beğeniler 1 / 2
  • Ticaret 0, (%0)
yeni bir rol oluşturun veya rolu düzenleyin atıyorum rol eklediniz hikayece diye üst tarafta kategoride hikayeciyi seçin ve hangi yetkileri ona vermek istiyorsanız tik koyun

wmaraci
wmaraci

SonicMaster SonicMaster Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 05.10.2014
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Mühendis
  • Konum Çanakkale
  • Ad Soyad İ** B**
  • Mesajlar 548
  • Beğeniler 5 / 103
  • Ticaret 3, (%100)
Mantikli ve akla yatan bir eklenti teşekürler

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al