Biliyorsunuz ki internet aleminde blog denilince ilk akla gelen şey WordPress’tir. Bana göre blog sitelerinde kullanımı açısından başlı başına zirvede olmasının nedeni en başta tabi ki ücretsiz olarak dağıtılması ve güncellenmesi. İkinci olarak kullanımı kolay ve anlaşılabilir olması. Böyle olunca blog açarak içini dökmek isteyenler için WordPress bir anahtar oluyor.

Ücretsiz blog sayfası veren siteden oluşturup yada ücretli olarak domain, hosting aldınız ve WordPress kurdunuz, tabi ki sadece bununla kalmıyor. Sitenizi gelen misafirlere kendini gösterecek bir temaya da ihtiyaç duyacaksınız. Eğer bir blog takipçisiyseniz veya internette bir şey ararken gördüğünüz tema çok hoşunuza gitti. Ama ismini bilmiyorsunuz, işte bu yazımda size gördüğünüz ve beğendiğiniz temayı nasıl bulacağınızı anlatmaya çalışacağım. Şimdi buradan siteye gidiyoruz ve aşağıdaki gibi ekran gelecek.



Siteye girdikten sonra teması hoşumuza giden sitenin adresini Beyaz kutucuğun içine yazıyoruz. Ekledikten sonra Experience the magic of WPTD! adlı yeşil butona tıklıyoruz ve biraz bekledikten sonra bize temanın adını ve kullandığı eklentileri bize söylediği aşağıda ki ekran geliyor.



Resimde gördüğünüz üzere site benim bloğumda kullandığım temayı ve eklentiyi birebir buldu. Bundan sonra sizin tek yapmanız gereken adını öğrendiğiniz temayı indirmek ve kurmak kalıyor. Belirtmekte fayda var eğer beğendiğiniz tema özel olarak yapıldıysa site belki adını bulamayabilir ama o temaya çok benzeyen bir tema önerisi yapıyor ve bu temayı kurup kurmamak size kalıyor. Umarım tema arayan arkadaşlara yardımcı olmuştur. :)

kaynak