WordPress kurulum sonrası ayarları (Resimli Anlatım) WordPress İlk Kurulum, wordpress kurulumu sonrası yapılacaklar listesi, WordPress Okuma Ayarları, WordPress Genel Ayarlar, WordPress Kalıcı Bağlantı Ayarları hakkında bilgiler sunulmuştur.
Kaynak: http://bielof.com/wordpress-kurulum-sonrasi-ayarlari/
WordPress İlk Kurulum
Öncelikle web siteniz için farklı şekillerde wp kurulumu mevcuttur.
- wordpress hosting kurulumu
- cpanel wordpress kurulumu
- ftp den wordpress kurulumu
Godady, Natro hosting wordpress kurulumu otomatik sağlayan firmalardan bazılarıdır.
WordPress Türkiye sitesinde WordPres hakkında şu şekilde açıklama bulunmaktadır.
WordPress, dünyada en çok kullanılan blog sistemlerinden biridir, açık kaynaklı ve ücretsiz olarak dağıtılmaktadır. WordPress kullanarak kısa süre içinde kendi sunucunuza kurulum yapabilir, sitenizi yayınlayabilir ve sitenize içerik eklemeye yani bloglamaya başlayabilirsiniz.
En son güncel sürümü indirmek için WordPress Türkiye sitesini ziyaret ederek WordPress Türkçe paketini indirmek için sağ taraftaki bağlantıları indir linkini kullanabilirsiniz.
WordPress kurulu bir site/bloga sahipseniz, wp admin yönetim panelinizden otomatik güncelleştirme yapmalısınız.
WordPress kurulum sonrası ayarları (Resimli Anlatım)
Satın almış olduğunuz alan adınızı; Chrome, İnternet Exproler, Mozilla v.b. gibi kullandığınız tarayıcıya “siteisminiz com/ wp-admin/” yazdıktan sonra kurulum aşamasında belirlediğiniz şifrenizi giriniz.
WordPress kurulumu sonrası yapılacaklar listesi
Bir şekilde wp kurulumunu gerçekleştirdiğinizi farz edip bana göre; wordpress kurulumu sonrası yapılacaklar listesi sıralaması şu şekilde olmalıdır.
Yeni başlayanlara yönelik WordPress kurulum sonrası ayarları (Resimli Anlatım) yapılan adımlara dikkat etmenizi önermekteyim. İk kurulum sonrası işlemler için sol tarafta wp admin panelinde her şey elinizin altındadır.
WordPress Okuma Ayarları
İlk kurulan wordpres sitelerde yapılan en büyük hatalarının farkında değiller. Bir çok kişi, ilk acemiliklerinde deneme yanılma yaptıkları sayfaları ve yeni temaya geçtikleri zaman kurdukları temanın demo sayfalarının index almaları engellemeye yönelik bu işlemi yapmalıdır.
Sol tarafta panelde bulunan “Ayarlar” kısmında “Okuma” tıklayın. WordPress Okuma Ayarları kısmında “Arama motoru görünürlüğü” alanında “Arama motorlarının bu siteyi indekslemelerine engel olmaya çalış” tik işareti koyduktan sonra “Değişiklikleri Kaydet” butonuna basınız. Bunu yapmanızı özellikle tavsiye ediyorum.
ÖNEMLİ NOT: BURAYI bazı arkadaşlar yanlış algılamış.
Burada neden arama motorların siteyi index yapmasını engellemeye çalışıyoruz.
Gerekli ayarlama ve düzenlemeleri yaptıktan sonra bu tik işaretini kaldırabilirsiniz. Buarada yapılan amaç deneme kurulan bir temanın demo sayfaları + içerik + kategori + etiket + resimlerin index almasını engellemektir.
ilk kurulumda alınan indexler Google ve diğer arama motorlarında index aldığınzı şekliyle durur.
Bunları kaldırmanız içinde site haritasından tutun 301 yönlendirme bir çok işlem yapacaksınız. Bunu engellemek içinde "noindex" yapıp gerekli yerleri düzenlersiniz veya temayı beğenmediniz temayı kaldırırsınız. Bu şekilde hatalı indexler almamış olacaksınız.
iSTER 1 SAAT isterse 1 gün sonra tik işaretini kaldırıp arama motorlarına açık olur.
WordPress Genel Ayarlar
İkinci işlem olarak WordPress Genel Ayarlar‘da;
Üyelik kısmında “İsteyen herkes kayıt olabilsin” tik işaretini kaldırıp boş bırakmanızı tavsiye ediyorum. Hiç beklemediğiniz anda istenmeyen üyelikleriniz olabilir.
“WordPress Site lisanı” olarak “Türkçe” seçiniz.
“Zaman dilimi” olarak açılan pencerede “İstanbul” arayıp seçin. Her yaptığınız işlemi Değişiklikleri Kaydet diyerek tamamlayınız. İlk ayarlarınızı oluşturur iken bu butonu sıkça kullanacağınızı unutmayın. Yoksa yapacağınız wp genel ayarlar kaydedilmemiş olacaktır.
Wp Genel Ayarlar kısmında: Site başlığı, Slogan, WordPress Adresi (URL), Site Adresi (URL) düzenlemeleri yapınız. Burada dikkat etmeniz gereken “Slogan” çok uzun yazılmamalıdır. Kısa net ve anlaşılır aynı zamanda akılda kalıcı sloganlar her zaman iyidir.
Wp SEO Ayarları
All in SEO veya Yoast SEO v.b. gibi eklenti kullanan kişiler ayarları yanlış yaptığı zaman yada yayımladıkları sayfaları wp seo ayarları bölümünde “Title” kısmını tekrar girmediklerine hem sayfa wp title hemde wp slogan gösterdiğinde Başlık (Title) Uzunluğu 70 karakterden uzun olması arama motorları tarafından spam olarak yorumlanabileceğini unutmamalıdır.
WordPress Kalıcı Bağlantı Ayarları
Kalıcı Bağlantı Ayarları: Wp kalıcı bağlantılar ve arşivler için özel adres bağlantıları oluşturabilmemize olanak sağlamaktadır. Özel adres yapıları bağlantılarınızın estetik, kullanılabilirlik ve ileriye dönük uyumluluğunu artırmaktadır. Kullanabileceğimiz belli sayıda alan vardır. İlgili konu için internette WordPress Using Permalinks olarak arayabilirsiniz.
Kurulum sırasında otomatik gelen Kategori temeli: category, Etiket temeli: tag şeklinde olabilir. İsterseniz bunu Türkçe karşılığını veya kendinizin belirleyeceği kelimeler ile kategori, konu, odev, ders v.b. gibi değiştirebilirsiniz.
Eğer burada wordpress kurulumu resimli olarak anlatımı beğendiyseniz sosyal hesaplarınızda paylaşarak destek olabilirsiniz.
Bu yazı "bielof.com/wordpress-kurulum-sonrasi-ayarlari/" 29 Şub 2016 tarihinde yayınlanmıştır.
Saygılar.
BiELOF