En başta belirteyim arkadaşlar, sitede her ne kadar bu konuda bilgi olsa da ya bölük pörçük ya da üzerinden bayağı zaman geçmiş konular. Açıkçası sıfırdan WordPress kurmuş birisini düşünerek konunun uzmanının ayrıntılı olarak anlattığı herkesin yararlanacağı bir kaynağı deneyimli arkadaşlardan bekliyorum. Örnek olarak:

1) Wordpress'i kurduktan sonra şu işlemleri yapın ki güvenlik açıklarınız kapansın. Teker teker hangi dosyalarda ne yapmamız gerektiği ya da yüklememiz gereken eklentiler.

2) İlerisi için CPU ya da bant genişliği kullanımını azaltacak adımlar eklentiler.

3) Sitemap ve benzeri SEO için gerekenler.

İnanın arkadaşlar tüm Webmaster forumlarını gezdim ve açıkçası beynim bilgi çöplüğüne dönmüş durumda. Örneğin W3 TotalCache ile WP Super Cache aynı işe mi yarıyor yoksa farklı mı hepsi birbirine girmiş durumda. Bu eklentilerden birini kurduğumuzda Optimize DB gibi eklentileri hala kurmaya gerek var mı ya da bunlardan birini kurduğumuzda Javascript ve CSS için minify-combine işlemi gerçekleşmiş oluyor mu gibi?

Açıkçası konunun gerçek uzmanı arkadaşlardan (genelde bizim memlekette herkes uzmandır ya!) yeni başlayan ya da bilgisi tam olmayan arkadaşlar için adım adım herşeyi anlatan, sabit konu olacak değerde bir kılavuz bekliyorum. Eminim ki birçok arkadaş da bu konuda minnettar kalacaktır.