WordPress tema yapımında çeşitli alternatifler mevcuttur. Bunlardan birisi menü kullanımıdır. Menüde sayfaları ve kategorileri istediğimiz şekilde gösterebildiğimiz gibi bunları Görünüm sekmesi altında yer alan Menüler kısmındanda kontrol edebiliriz.

Bana gelen soruların arasında bu yazıyı yazmama sebep olan soru, yani “Menüler kısmından eklenen bir menüye tıklandığında nasıl yeni sekmede açabiliriz?” sorusunun cevabına yer vereceğiz bu konumuda.
Cevap: Ekran Tercihleri

Sorumuzun cevabı son derece basit. Bu işlemi wp-admin/nav-menus.php kısmında iken sağ üst köşede bulunan Ekran Tercihleri kısmını açtıktan sonra Bağlantı hedefi checkbox’ını seçmek yeterli olacaktır.

Seçme işlemini gerçekleştirdikten sonra menüyü normal bir şekilde ekleyin ve ardından eklenen menünün sağ tarafında bulunan ok yardımı ile menü öğesinin alt özelliklerini açın. Orada “Bağlantıyı yeni pencerede/sekmede aç “ adında bir checkbox daha yer alacak. Onuda işaretledikten sonra kaydet derseniz artık öğeleri rahatlıkla tıklandığında yeni sekmede açılacak şekilde ayarlamış olabilirsiniz.



Kaynak: http://erenkeskin.com/wordpress-nav-menuyu-yeni-sekmede-acma/