Herkese merhaba bu gün sizlere wordpress yazılımı kullanıyorsanız nasıl kendinize özel bir avatar ayarlayabileceğiniz hakında bilgi vereceğim.
WordPress sitesi olanlar bilir yorumların avatar kısmı eğer Gravatar üzerinden kayıt olup seçmezseniz hep standart olmaktadır . Gravatar ile uğraşmak istemedim nedense bende bilmiyorum :) Bir çözüm yolu araştırdım ve buldum . Basit bir eklenti sayesinde artık hem kullanıcıların default yani tüm ziyaretçilerinize özel ve kendinize özel bir avatar ayarlayabileceksiniz . Bu çözüm yolunu nasıl uygulamanız konusunda sizlere basit ve hızlı anlatım olan bir makale hazırladım . Aşağıda bulunan adımları takip ederek sizlerde wordpress siteleriniz için özel avatarlarınızı rahatlıkla seçebilirsiniz .
Öncelikle yorumlarda bulunan avatarların ilk halini beraber görüntüleyelim ;
Yukarıdaki görselde gördüğünüz üzere yetkili kişi(Admin,Moderatör) ve ziyaretçilerin avatarları birbirinin aynısı bu konuda bir karışıklık olmaması ve görüntünün daha güzel olması açısından yapılacak işlemleri aşağıya sırasıyla yazıyorum bu sayede artık sizin de özel avatarınız olacak :)
1- İlk adımda Eklentiler bölümüne gelelim daha sonra eklentiler bölümünden yeni ekle bölümüne ulaşıp arama yerinden avatar kelimesi ile arama yapmanızı öneriyorum daha sonra ilk sıradaki (Önerilir) ve mutlaka wordpress sürümünüz ile uyumlu olan bir eklentiyi kurun .
2- İlk adımda başarıyla eklentimizi kurduğumuzu varsayarak devam ediyoruz . Bu adımda ise eklentimizi etkinleştiriyoruz .
Evet 2. adımda başarıyla eklentimizi etkinleştirdik ve eklenti sorunsuz şekilde çalıştı . Şimdi eklenti ayarlarını yapalım .
3- /wp-admin/admin.php?page=wp-user-avatar Bu linke siz admin panelinize yapıştırın . Örneğin siteniz sitedi.com ise siteadi.com/wp-admin/admin.php?page=wp-user-avatar şeklinde yapıştırıp girin . Eğer siteniz siteadi.com/blog ise siteadi.com/blog/wp-admin/admin.php?page=wp-user-avatar şeklinde girin .
4- Evet 3. adımda herşeyi başarıyla gerçekleştirdik . Bu adımda profilimizi düzenlememiz gerekiyor . Öncelikle admin paneline gelip daha sonra profil kısmına girelim . Kısacası siteadi.com/wp-admin/profile.php olacak ‘‘wp-admin/profile.php” adresine girelim ve o sayfanın en alt bölümüne inelim .
Choose image bölümünden herhangi bir resim seçip yükleyin daha sonra profili güncelleyin işlem tamamlanacaktır.
5- Artık herşey başarıyla tamamlandı . İlk ve son halinin görselleri ;
[B]İlk Hali[/B]
Son Hali
Kaynak : https://www.ibrahimozdemir.net/wordpress-ozel-avatar-kullanimi/