lostyazilim

Wordpress Ping

9 Mesajlar 2.009 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

Mert Kahveci Mert Kahveci www.mertkahveci.com Kullanıcı
  • Üyelik 13.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Grafik Tasarımcı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 205
  • Beğeniler 63 / 32
  • Ticaret 0, (%0)

Merhaba.

İnternette araştırdım ama tam olarak sorumu cevaplayan makalelerle karşılaşmadım. Wordpress ile ping nedir ? Ne işe yarar ? Ne için kullanmalıyım ? Bana yararları ne ? Bana zararları ne ?

Şimdiden teşekkürler :)

wmaraci
reklam

Gerilim Gerilim www.giyse.com Kullanıcı
  • Üyelik 27.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Bilgi İşlem
  • Konum Çanakkale
  • Ad Soyad B** Ö**
  • Mesajlar 1922
  • Beğeniler 496 / 496
  • Ticaret 20, (%100)
http://wmaraci.com/forum/arama-motoru-optimizasyonu/googleda-hizli-index-icin-ping-servisleri-15393.html

Giyse.com - Giyim Moda, Ayakkabı, Çanta ve Aksesuar Online Alışveriş

ctylmz ctylmz Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 07.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek insaat
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 89
  • Beğeniler 1 / 22
  • Ticaret 0, (%0)
Venim fikrim sxm sitemap plugini kullanmanız hem site haritanız oluşturuluyor hemde oto. ping işlemini yapıyor.
Abuk subuk programlar ve siteler ile pinglemek zararlı olabilir aşırıya kaçılırsa!

Sinan Sinan Grana Kullanıcı
  • Üyelik 18.07.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Yazılım Geliştirme Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** Y**
  • Mesajlar 3509
  • Beğeniler 1321 / 1320
  • Ticaret 97, (%100)
Araştırma yapmadan birşey öğrenmek zordur. Sizde kolaya kaçıp hemen soru sormayı tercih etmişsiniz. Oysa ki yukarıda yazdığınız ilk soru olan "Wordpress ile ping nedir?"i arayıp, onlarca cevap bulabilirdiniz.
BekirSeyHanLii

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

Batuhan Batuhan Kendine webmaster Kullanıcı
  • Üyelik 08.05.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 3455
  • Beğeniler 783 / 1009
  • Ticaret 1, (%100)
Siz bloga bir yazı yada içerik girdiğinizde, yeni yazınızın yada sayfanızın adresi, arama motorlarına gönderilir. Bilindiği üzere arama motorları web sonsuzluğunda bir o yana bir bu yana dolaşırken dizininde olmayan sayfaları dizinine ekler, dizinde olan sayfaların da arada halini hatırını sorar. Arama motoruna ping gönderirseniz, arama robotunu sitenize gelmesi için davet etmişsiniz demektir. Sizi kırmamak adına en yakın sürede ziyaretinize gelir, yeni bir sayfa olduğunu görür ve dizine ekler.

Kısacası arama motoruna ping gönderdiğinizde arama motoruna "biraz önce yeni bir sayfa/yazı ekledim, gel de bak" şeklinde bir davette bulunmuş olursunuz. Pingleme yapılmazsa yazın yada sayfa yine de dizine eklenir ancak ping ile birkaç saat içinde eklettirebilirsiniz.

Bu sorunun cevabı Google'da da var.
Mert Kahveci

kişi bu mesajı beğendi.

Mert Kahveci Mert Kahveci www.mertkahveci.com Kullanıcı
  • Üyelik 13.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Grafik Tasarımcı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 205
  • Beğeniler 63 / 32
  • Ticaret 0, (%0)

Batuhan adlı üyeden alıntı

Siz bloga bir yazı yada içerik girdiğinizde, yeni yazınızın yada sayfanızın adresi, arama motorlarına gönderilir. Bilindiği üzere arama motorları web sonsuzluğunda bir o yana bir bu yana dolaşırken dizininde olmayan sayfaları dizinine ekler, dizinde olan sayfaların da arada halini hatırını sorar. Arama motoruna ping gönderirseniz, arama robotunu sitenize gelmesi için davet etmişsiniz demektir. Sizi kırmamak adına en yakın sürede ziyaretinize gelir, yeni bir sayfa olduğunu görür ve dizine ekler.

Kısacası arama motoruna ping gönderdiğinizde arama motoruna "biraz önce yeni bir sayfa/yazı ekledim, gel de bak" şeklinde bir davette bulunmuş olursunuz. Pingleme yapılmazsa yazın yada sayfa yine de dizine eklenir ancak ping ile birkaç saat içinde eklettirebilirsiniz.

Teşekkür ederim :)

soulmy soulmy WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 12.06.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad O** Y**
  • Mesajlar 1722
  • Beğeniler 398 / 400
  • Ticaret 20, (%100)
Madem konu açıldı, ben de şunu sorayım. Wordpresste varsayılan 2 tane ping sitesi var. Eğer konumlarımız Google'da anında index alıyorsa, başka ping sitesi eklemeye gerek var mı?

.

Batuhan Batuhan Kendine webmaster Kullanıcı
  • Üyelik 08.05.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 3455
  • Beğeniler 783 / 1009
  • Ticaret 1, (%100)

soulmy adlı üyeden alıntı

Madem konu açıldı, ben de şunu sorayım. Wordpresste varsayılan 2 tane ping sitesi var. Eğer konumlarımız Google'da anında index alıyorsa, başka ping sitesi eklemeye gerek var mı?

Diğer arama motorlarında durum nasıl? Bütün arama motorlarında hızlı index alıyorsa bence gerek yok. Sanırım bu ping olayında da azı karar çoğu zarar.

Limanerg Limanerg WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 03.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek Editör, web tasarım-kodlama
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 106
  • Beğeniler 0 / 19
  • Ticaret 0, (%0)
Pingil servisini öneririm. 2 sitem için de kullanıyorum ve çok işime yaradı. 3. site için dün ödeme yaptım hala hesabımı almış değilim :p

wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al