lostyazilim
tr.link

Wordpress resim sorunu

7 Mesajlar 2.134 Okunma
lstbozum
tr.link

ismailf ismailf WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 30.09.2015
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Konya
  • Ad Soyad I** F**
  • Mesajlar 85
  • Beğeniler 1 / 11
  • Ticaret 6, (%100)
Merhabalar, wordpress üzerinde fotoğraf temasıyla resim yayınlamak istiyorum. Hosting açısından kısıtlı olduğum için şimdilik resimleri upload sitesine yükleyip şu kodla resimleri ekliyorum ancak denediğim tüm temalarda resimler görünmüyor. Boş kutucuk geliyor kutucuğa tıklayınca resim önizlemesinin bulunduğu site içi ayrı bir sayfaya yönlendiriyor buradan tıklayınca resimin orjinaline ulaşılıyor. Ancak resimleri wordpress'e yükleyip oradan eklediğimde resimler kare kare tablo şeklinde istediğim gibi görünüyor ama ben wordpress'e yüklemek istemiyorum. Resim optimizasyonunu biliyorum ancak şimdilik upload sitesi üzerinden yayın yapıcağım. Benim için daha kolay oluyor pek zamanım yok. Daha önce bir blogger teması kullanmıştım onda direkt yukarıdaki kodla resimi yayınlayınca kare kare tablo şeklinde resimleri yayınlamıştı ama wordpress'te olmuyor. Şimdi ben yukarıdaki kodla resimleri ekleyip direk kare kare şeklinde yan yana alt alta sıralanmasını istiyorum, küçük resime tıklayınca büyük resim olduğu adrese yönlendirecek. Hiç kod bilgim yok malesef.

wmaraci
reklam

bjlkl bjlkl WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 22.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Bilgisayar Mühendisi
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** C**
  • Mesajlar 1843
  • Beğeniler 269 / 263
  • Ticaret 1, (%100)

width hight belirtmene gerek yok aslında silebilirsin ama etiketini kapamamışsın. şeklinde olmalı

• Üyelik 30.09.2015
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Konya
  • Ad Soyad I** F**
  • Mesajlar 85
  • Beğeniler 1 / 11
  • Ticaret 6, (%100)

bjlkl adlı üyeden alıntı

width hight belirtmene gerek yok aslında silebilirsin ama etiketini kapamamışsın. şeklinde olmalı

kardeşim seninkinide denedim ama bir fark olmadı, öne çıkarılmış görsel belirlemedikçe resimi görmüyor. 5 adet yukarıdaki kodla resim ekledim, öne çıkarılmış görsel koymadım. Görünmedi. Öne çıkarılmış görsel koydum, göründü, tıklayınca diğer 5 resimin bulunduğu sayfaya yönlendirildim. öne çıkarılmış görsel olmadan, direkt ilk eklenen resmi neden kapak resim olarak almıyor acaba?

alkantenik alkantenik WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.12.2015
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Freelancer - Web tasarım
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad A** T**
  • Mesajlar 225
  • Beğeniler 20 / 47
  • Ticaret 6, (%83)
Şu linki bir incele istersen.

http://aldersonblack.com/get-the-first-image-from-a-wordpress-post/

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 30.09.2015
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Konya
  • Ad Soyad I** F**
  • Mesajlar 85
  • Beğeniler 1 / 11
  • Ticaret 6, (%100)

Hocam tam benim sorunuma uygun bir çözüm ancak ne yazıkki çalışmadı :( bahsi geçen kodları functions.php ve page.php bölümlerine ekledim ama olmadı. Galiba yazıda dediği gibi her post için öne çıkarılmış bir resim yüklemem gerekecek.

alkantenik alkantenik WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.12.2015
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Freelancer - Web tasarım
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad A** T**
  • Mesajlar 225
  • Beğeniler 20 / 47
  • Ticaret 6, (%83)
Peki görünmesini istediğin yerde öne çıkarılımş görsel kodunu orta boy olarak girsen.

• Üyelik 30.09.2015
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Konya
  • Ad Soyad I** F**
  • Mesajlar 85
  • Beğeniler 1 / 11
  • Ticaret 6, (%100)

alkantenik adlı üyeden alıntı

Peki görünmesini istediğin yerde öne çıkarılımş görsel kodunu orta boy olarak girsen.

Hallettim hocam sağolun yardımlarınız için.

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al