Facebook sayfalaırnın bir rss adresi olduğunu çoğu insan bilmiyor. Facebook’un eski sürümlerinde sayfanın rss adresini sayfa duvarında yazıyordu ancak bu yeni sürümlerle birlikte bunu kaldırmışlar veya koymayı unutmuşlar. Aslında her sayfanın bir rss adresi var bu rss adresi sayesinden gönderdiğiniz son paylaşımlar özet halinde feed rss sayfasında yayımlanıyor ve rss okuyucu programlar tarafından bu özetler okunabiliyor bu sayede siz bir gönderi yolladığınızda rss olarak sizin takip edenler gönderdiğiniz son paylaşıma anında erişiyor. Örneğin wordpress bileşenlerinde rss okuma bölümü vardır. bu bölüme facebook rss adresinizi yazarsanız sayfanızda son paylaştıklarınızı sitenizde yayımlayabilirsiniz. Ben şuan kullanmaktayım ana sayfanın en alt kısmında bulunuyor.

İşte şu şekilde wordpress bileşenlerini kullanarak ekledim ve özel bir style verdim.



Facebook Sayfalarının RSS Adresi

Aşağıda bulunan linke facebook sayfanızın id numarsını yazarak rss kaynağına ulaşabiliyorsunuz. Facebook Sayfanızın idsini bilimyorsanız sayfanın başındaki videoyu izleyiniz.

https://www.facebook.com/feeds/page.php?format=atom10&id=SAYFA ID Sİ

Sayfanızıın idsini bulduktan sonra linkdeki SAYFA ID Sİ yazan yere yapıştırın daha sonra bu linki wordpress bileşenlerindeki rss bilşenine yerleştirin.

Bu işlemlerin sonunda facebook sayfanızda son paylaştıklarınızı görebilirsiniz.

Kaynak : http://www.davutkara.com/dersler/facebook-sayfanizda-son-gonderileri-rss-ile-goruntuleyin

Dipnot : Facebook sayfanızın idsini bulmak için hazırladığım 40 snlik videoyu seviligi moderatörümüz fazla reklam barındırdığı ve insanların vakitlerini harcadığım düşüncesiyle bir uyarı verdi. Bu yüzden bu konu altında videoyu paylaşmak istemiyorum. Eğer sayfa idsini bilmeyenler varsa ister kaynaktan bakabilir veya googleda aramalar yapabilirsiniz.