-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Elektrik teknikeri
-
-
Ad Soyad
E** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba arkadaşlar. Wordpressi en son 2010 yılında kullanmıştım sonra blogger ile devam ettim. Şimdi wordpresse kesin dönüş yaptım ama eklentilerin vs. hep değiştiğini gördüm açıkcası biçok eklentiyi ve eklentilerin ayarlarınıda hatırlamıyorum. Bugün sabahtan beridir eklentiler ve eklentilerin ayarları hakkında araştırma yapıyorum. Okadar çok sayfa varki bu konuyla ilgili hepsi frklı şeyler yazmış nkafam iyice karıştı
Birisi makalesinde 10 adet seo eklentisi vermiş bunlar olmazsa olmaz yazmış peki mesela örnek verecek olursam all in one seo ile yoast eklentilerinin aynı özellikleri var her ikiside blogumda varsa ve bu özellikler aynı bilgileri google'a gönderirse bi çakışma yada ne bilim googlenin gözünde spam gibi algılanmaz mı? benim kafam çok karıştı hangi eklentileri yüklemem gerektiğini bilemedim doğrusu
cevaplarınız benim için çok değerli arkadaşlar şimdiden teşekkür ederim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Web Tasarım - Seo
-
-
Ad Soyad
E** S**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Hocam o kadar geniş bir konu ki bu, herkesin kendi sitesinde faydalı gördüğü ve vazgeçilmez eklentileri vardır. Bana göre en gerekli eklentiler All in One Seo Pack, Google XML Sitemaps ve WP Super Cache bu eklentilerin görevleri dışındaki bir çok özelliği kod vs. yani eklentisiz halletmeye çalışıyorum. Bugün yeni bir siteye adım atsam, ilk kuracağım eklentiler bunlar.
2 kişi bu mesajı beğendi.
Bugünü yaşayın, yarın tarih olacak.
cihaneken
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Elektrik Teknisyeni
-
-
Ad Soyad
C** E**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Kardeşi bak şimdi bu eklenti mevzu sunu bir çok arkadaşımız yanlış algılıyor. Eklenti dediğimiz olay bizim manuel olarak yazacağımız kod ve kod parçacıklarını hazır bir şekilde otamatik hale getiren bir sistemdir.
İster yoast seo kullan ister all in one seo kullan temelde yapacağı iş aynıdır. Meta title, meta description, meta keywords ortada başka bir olay yok. Sadece kullanım yönünden farklılıkları var. O nedenle eklenti olayına bu kadar takmayın. Basit olsun diyorsanız türkçe dil desteği en iyi olan yoast seo eklentisini kullanmanız yetecektir başka herhangi bir şeye ihtiyacınız yok, zaten her özelik mevcut.
Ayrıca keywords olayınıda çok takmayın, o olay google gözünde bitti diye biliriz. Meta keywords leri şuan bing ve benzeri arama motorları kullanmakta.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Eğitmen
-
-
Ad Soyad
M** Y**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Temel olarak Yoast Se (içerisinde sitemap özelliği de olduğundan sitemap ayrıca gerek yok)o, Yoast Analytics, ve WP Super Cache, ya da kullanabilirseniz W3 Total. bunlar dışında yararlı birkaç seo eklentisi daha var fakat olmazsa olmaz değil ve sitenizin ihtiyacına göre kullanılabilecek eklentiler de olabilir. Örneği eğitim sitesiyseniz test eklentisi vb. Fakat seo ve cache eklentisi olmazsa olmazdır.
http://iyitekno.com/wordpressin-en-faydali-eklentileri/ bir göz atabilirsiniz.
Wordpress İşleriniz eksiksiz yapılır.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Elektrik teknikeri
-
-
Ad Soyad
E** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Cevplarınız için çok teşekkürler bloglarım ingilizce ve sadece 2017 yılında aktif olarak gelir getirecek bloglar. Seo konusunda iyi değiliğm şimdiden başlayıp 10 ay boyunca 6 blogu ilk sayfaya yerleştirmeye ve 2017 yılı boyunca ilk sayfada tutmayı hedefliyorum.
Kelimelerim birbirine yakın yaptığım şey ne kadar doğru bilmiyorum kendimce bir strateji uygulayıp her bir domaini ve hostingi farklı firmadan ve en az 1 hafta arayla alıyorum. Her blogu farklı kişi gibi yayınlayacağım ve 5-6 ay sonra ana bloga diğer 5 blogdan link çıkışları yapacağım. umarım doğru bir çalışma yapmış olurum
Şu dmca eklentisini duymamıştım daha önce ve doğrusu çok hoşuma gitti. Bazı bloglar var içeriklerimi çalıp benden önce indexletiyorlardı bunlarıda yaşadım malesef :) Bu eklentiyi kesin kurmam lazım :)
wordpressi ingilizce kullanıp kullanıcı paneli türkçe kullanmanın bi yolu varmıdır acaba :)
RaXeS
Dijital Medya Uzmanı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Dijital Medya Uzmanı
-
-
Ad Soyad
C** A**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
'' wordpressi ingilizce kullanıp kullanıcı paneli türkçe kullanmanın bi yolu varmıdır acaba ''
Hocam tema dil dosyasını ingilizceye çevirirseniz wordpress yonetım panelı turkce kalır ama tema ingilizce olur bence.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Elektrik teknikeri
-
-
Ad Soyad
E** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Çok saol hocam bi yapmayı deneyeyim hemen :)
Ek Olarak: admin in english diye bir eklenti ile oluyormuş aslında eklenti benim istdiğimin tam tersini yapıyormuş ama kodlarda küçük bi değişiklikle benim istediğim halini alıyomuş denedim ve oldu. Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler arkadaşlar
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Eğitmen
-
-
Ad Soyad
M** Y**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Güncellemelerde tekrar ingilizce olabilir ama.. )
Wordpress İşleriniz eksiksiz yapılır.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Elektrik teknikeri
-
-
Ad Soyad
E** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
bunu hiç düşünmemiştim :) sanırm o zaman aynı değişikliği tekrarlarsam düzelebilir :)