Eğer web siteniz üzerinden ödeme alıyorsanız ve müşterilerinize alternatif ödeme kanalları sunmayı seviyorsanız gün geçtikçe ülkemizde ve dünyada yaygınlaşan Bitcoin ile ödeme sistemini kullanabilirsiniz. Siteniz için Bitcoin desteği sağlamadan önce Bitcoin hakkında yeterli bilgiye sahip olmanız gerekmektedir. Bunun için Vikipedi’deki Bitcoin başlığından faydalanabilirsiniz.

Neden Bitcoin ile Ödeme Sistemi?

Bitcoin sistemi önemli bir risk taşımasına rağmen çoğu Bitcoin ödeme sistemi anında Bitcoin’i kendi para biriminize çevirmenize izin vermektedir. Bu şu anlama geliyor: Eğer Bitcoin değer kaybederse ödeme sistemi otomatik olarak fiyatı ayarlar ve Bitcoin değerini kendi para birimi değerine eşitler.

Çoğu önde gelen Bitcoin ödeme sistemi sıradan bir müşteri hesabı ve kredi kartı ile Bitcoin alım satımı yapmaya izin vermektedir. Bu işlem oldukça basittir ve ekstra hiç bir teknik bilgi gerektirmez.

Eğer işiniz dünya çapında satışa odaklıysa Bitcoin ile ödeme kabul etmek sizin için mantıklı bir seçim olacaktır.

Bitcoin Ödeme Sistemleri

BitPay


BitPay, Automattic gibi büyük şirketlerin de kullandığı Bitcoin ödeme sektörünün en büyüğüdür. 40′tan fazla dili ve 150 farklı para birimini destekler. Eğer uluslararası bir ödeme sistemi arıyorsanız tercih edebileceğiniz bir sistem.

Aynı zamanda BitPay 30′dan fazla entegrasyonla geliştiricilere çok yönlü bir platform sağlıyor. Daha çok WordPress ve WooCommerce desteği tercih ediliyor. Birçok hazır sistem ve programlama dillerini desteklemektedir.

BitPay ücretsiz olarak limitsiz işlem hacmi ile kullanılabilir. Bunun yanında aylık 300 dolar gibi bir ücretle telefon desteği ve QuickBooks entegrasyonu satın alınabilir.

Coinbase


Coinbase, BitPay’e benzeyen bir başka büyük Bitcoin ödeme sistemi. Kullanıcılar arasında ‘Bitcoin’in PayPal’ı’ olarak biliniyor. Sağladığı cüzdan ve dönüşüm servisi sayesinde alıcılar Bitcoin’lerini Coinbase’de depolayabiliyor. Satıcılar da bu sistem ile Bitcoin ödemelerini kolaylıkla alabiliyor.

Coinbase sisteminin en büyük sıkıntısı yüksek fiyatlı ürünler için uygun olmamasıdır. Çünkü her ödeme butonu bir kısakod ile oluşturuluyor. Bu, kısakodu sitenin sütunlarına widget olarak eklememizi sağlıyor. Böylece bu sistemi blogunuz için bir bağış sistemi olarak kullanabilirsiniz. Aynı zamanda özelleştirilmiş sayfalar için kolay entegre edilebilir butonlar sağlaması açısından güzel.

Coinbase ilk bir milyon dolar ödeme için herhangi bir kesinti yapmıyor. Bu meblağı geçtikten sonra bütün alım satım işlemlerinden %1 komisyon kesiyor. Ek olarak paraların banka hesabınıza geçmesi iki ya da üç gün sürüyor.

GoCoin


Eğer Bitcoin’in yanında Dogecoin ve Litecoin gibi kripto para birimlerini desteklemesini de istiyorsanız GoCoin sistemini kullanabilirsiniz.

GoCoin ile Bitcoin ile ödeme sistemi oluşturabilmeniz için WordPress sisteminizde WooCommerce yüklü olmalıdır. Eğer WordPress dışında başka bir sistem ile GoCoin aracılığı ile çalışmak istiyorsanız GoCoin API’lerini kullanarak kendi entegrasyonlarınızı geliştirebilirsiniz.

Alım satım işlemlerinde %1′lik kesinti yapan GoCoin için minimum para çekme tutarı 20 dolar. Eğer paranızı dolar olarak değil de kripto para birimlerinden biri olarak çekmek isterseniz minimum tutar daha az olmaktadır.

Kaynak: WordPress Sistemlere Bitcoin ile Ödeme Sistemi