-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Dijital İşler
-
-
Ad Soyad
A** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Arkadaşlar merhaba.
Wordpress sitemin link yapısını değiştirmek istiyorum. Şayet değiştirmezsem eski postları manşete çektiğimde örneğin;
2017/04/somali-turk-askeri-ussu.html olan link
2017/08/somali-turk-askeri-ussu.html oluyor ve Nisan ayında eklediğim konu Google'da indexlenmiş, link değiştiğinde Google'dan gelen ziyaretçi 301 sayfasına gelmiş oluyor.
Ben /somali-turk-askeri-ussu/ yapmak istiyorum. Ya da oluyorsa /somali-turk-askeri-ussu.html
Bunun için sitenin tüm linklerinin değiştirmek istiyorum. Çünkü çoğu haberi sürekli güncelliyorum.
İnternette aradığım da sitenni tümlinkleri için bunun nasıl yapıldığı hakkında bilgi sahibi olamadım.
Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi?
www.stratejiksozluk.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** Y**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
Wordpress Admin Paneli > Ayarlar > Kalıcı Bağlantılar
Önerilen ayar: Yazı ismi
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Pazaryeri API Entegrasyon Uzma
-
-
Ad Soyad
E** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Hocam merhaba,
Ayarlar > Kalıcı Bağlantılar kısmından site link yapısını değiştirebiliyorsunuz. Eğer doğru anladıysam bu kısımdan yapacağınız değişiklik size yardımcı olabilir.
Emre Atadil > Graphic Designer
emreatadil.com
blog.emreatadil.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Dijital İşler
-
-
Ad Soyad
A** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
@hcmls ve @emreatadil teşekkürler fakat oradan linkleri değiştirdiğim de Google'dan yönlendirme olmuyor. Yani google /somali-turk-askeri-ussu.html linkini indexlemiş ve oradan tıklandığında /somali-turk-askeri-ussu/ sayfası açılmıyor.
Bu konuda kalıcı bir çözüm yok mu?
www.stratejiksozluk.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Developer
-
-
Ad Soyad
Ö** K**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Merhabalar;
.html üzerindeki eski indexlerini yönlendirebilirsiniz, biraz uğraş ile, lakin bunu önermem sitenizin baştan google botları çağırmanızı tavsiye ederim ve eski link yapılarını kaldırmanızı tavsiye ediyorum.
Niye kaldırmalıyız peki ?
Çünkü google gereksiz etiketlerden giren kullanıcıların yani başlık ve içerik ile uyumlu olmayıp sadece etiketden index alması ve akabinde manuel spam düşmenizdir. Burda ki anlatmak istediğim gereksiz link yapıları ve yönlendirmede risklidir. İlla ki birşey olucak diyede birşey yok ama benim tavsiyem bu yönde, yaparsanız da birazcık açılan ve istediğiniz başlıklarda geri düşebilirsiniz.
İyi makaleler
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Dijital İşler
-
-
Ad Soyad
A** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Evet baktım biraz uzun bir işlemi var gibi görünüyor. Ben de sitenin tamamının linklerini değiştirmekten vazgeçtim. Teker teker değiştirdiğim ve aylar değiştiği için 404 hatası veren linkleri teker teker değiştireceğim. Yine link yapısı aynı kalacak ama böylece manşete aldığımda bir sıkıntı olmayacak.
Cevap veren arkadaşlara çok teşekkür ederim.
www.stratejiksozluk.com