lostyazilim
tr.link

WordPress Sitelerinizi Brute Force Attack Engelleyin

2 Mesajlar 762 Okunma
acebozum
tr.link

Emlakdanismani Emlakdanismani WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 19.12.2012
  • Yaş/Cinsiyet 46 / E
  • Meslek Bilişim ve İnternet
  • Konum Kayseri
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 135
  • Beğeniler 15 / 43
  • Ticaret 12, (%100)
Merhaba arkadaşlar ,

Bu yazımda çok popüler olan WordPress sistemlere yapılan Brute Force Attack engellemeyi ve ne gibi önlemler alınabilir hakkında bilgi aktaracağım

ilk olarak Brute Force Attack nedir bunu öğrenelim : Bu işlem belirli programlar ile veya manuel olarak sitelerin admin paneline yapılan deneme yanılma yöntemi kullanılarak admin paneline ulaşma işlemidir genellikle yapılan attacklar sürekli alışılabilir hale gelmiş admin panel şifresidir bu şifrelere örnek ise kendim en son yapılan attack listesinden paylaşıyorum

Brute Force Attack Eklenicek Liste

Bu tarz attackları engellemek için ise bir çok eklenti vardir ama benim size önereceğim eklentiylede yapabilirsiniz işlemlerinizi

Eklenti adı ”’Limit Login Attempts” eklentisi ile admin panelinize aynı ipden bir kaç kez deneme yapıldığında direk olarak engelliyor siz bu ipnini deneme sayısını vs ayarlayabiliyorsınız eklenti menüsünden resimler ekledim umarım yardımcı olabilmişimdir

Eklentiyi indirmek İçin tıklayın

Son Olarak size listede verilen şifreleri kullanmamanız umarım yararlı bir makale olmuşdur.

Kaynak SecureHatz

Kayseri emlak
wmaraci
webimgo

soulmy soulmy WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 12.06.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad O** Y**
  • Mesajlar 1722
  • Beğeniler 398 / 400
  • Ticaret 20, (%100)
Kendi sitem için söylüyorum. Deneme yapılan kullanıcı adlarının %99'u admin şeklinde. Halbuki kullanıcı adım ne admin ne de soulmy... :D

.
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al