Merhaba hocalarım. Dün sizlerle bir konu paylaşmıştım ve biraz fikir alışverişi yapmıştım. [COLOR="Red"]Wordpress temayı hızlandırmak için arşiv lazım istersen önce bu konuya göz at :)
Eğer vaktin yoksa şimdi söyleyeceklerime dikkat et :)
Yukarıdaki konuda neredeyse bütün optimizaysonları yapmama rağmen bir türlü sitemin mobil puanını 64 den yukarıya çıkartamıyordum. Sitede AMP var diye başta da çok önemsemedim ama AMP siz sayfaya mobilde 4 saniyede girince elden geçirme kararı almıştım.
Yukarıdaki konuda da bahsettiğim gibi neredeyse herşey tamamdı. Geriye sadece tam ve hostingi düzeltmek kalmıştı. Sunucu alacak imkanım olmadığından temayı düzenlemeye koyuldum. A dan Z ye bütün bütün kodları didik dikik ettim 5bin satırlık css kodlarını tek tek düzenledim. Bütün javascript dosyalarını optimize ettim gereksiz yerleri kaldırdım.
Bazı php kısımları html e çevirdim ve en sonunda kontrol ettiğimde Mobil puan 68 e yükselmişti. Yani onca emek 4 puan içindi. Daha sonra ne kadar çabaladıysam bir türlü puan arttıramadım takıldı kaldı 68 de. Hata veren javascript dosyası W3 Total Cache idi ve sitede önbellekten yararlanma olsa bile bu hatadan kurtulamadım.
Bende son çare olarka bu eklentiyi devre dışı bıraktım ve birden 12 puan yükselme yaşadım :) Eğer seninde bu tarz sorunun varsa mutlaka denemelisin :cool:
[/COLOR]