Merhaba arkadaşlar bu yazımda sizlere WordPress Sitenizi nasıl güvenlik altında tutacağınızdan bahsediceğim.Öncelikle bu yazıyı yazmamın sebebi yeni açılmış bir blog olarak ve ilk blogumun verdiği acemilikle blogumu açmadan önce çokça fikir aldım ve araştırmalar yaptım.Yaptığım araştırmalar sonucunda bazı güvenlik önlemleri aldım.Bu önlemler şuan için işe yaradığını belli etti.İleri de ne olur bilmiyorum ama yeni açtığım bir blog olmama rağmen saldırı alıyorum.Bugün Mail’imi kontrol ederken gördüğüm ve WordPress tarafından gönderilen Mailleri sizlerle paylaşmak isterim.
Yaptığım araştırmalar sonucunda eğer siteniz hacklenirse sayfalarınıza virüsler yerleştirilmesi ve sayfalarınızın içeriğinin değiştirilmesi muhtemel.Bu yüzden benim WordPress sitemi korumak adına benim aldığım güvenlik önlemlerini sizlerle paylaşacağım.
WordPress’i Son Sürüme Güncellemek!
WordPress yazılımının açıklarından dolayı, tema ve eklentileri, sürekli olarak güncellemektedir.Bu sayede açıklar kapatılarak güvenlik artırılmış olur.Wordpress güncellendiğinde yeni sürümü WordPress paneli üzerinden güncelleyebilirsiniz.
Güçlü Bir Kullanıcı Şifresi Kullanmak!
Çoğu kullanıcı nerdeyse tüm hesaplarında aynı kısa şifreleri kullanır.Tehlikenin farkında olmadan da kullanmaya devam ederler.Eğer sizinde şifreniz basit bir şifre ise yani sadece rakamdan veya harften oluşuyorsa hemen kullanıcı panelinizi açarak içerisinde harf,rakam ve en önemlisi özel karakterler içeren şifreler ile değiştirmenizdir.
Admin Kullanıcı Adını Silin!
Çoğu WordPress kullanıcısı hesabını yaratırken admin kullanıcı ismini kullanır.Bu çok büyük bir tehlikedir.Eğer kullanıcı adınız admin ise wordpress siteniz basit bir hacker tarafından bile hacklenebilir.Zaten benimde aldığım saldırılardan belli olduğu gibi hackerlar ilk olarak kullanıcı adını admin olarak girip sadece şifre çözmeye odaklanırlar.Web sitenizi güvenlik altına almak için eğer kullanıcı adınız admin ise hemen değiştirmenizi şiddetle öneriyorum.
Sonuncu ve benimde sevdiğim yöntem ise;
Oturum Açma Girişimlerini Engelleyebileceğiniz Bir Eklenti
En çok kullanılan ve benimde şuan kullandığım bir eklenti olan Limit Login Attempts adlı eklentiyi kurmanızı öneririm.Yaptığınız ayarlar ile arka arkaya yapılan yanlış giriş denemlerini sınırlandırarak sitenizi koruma altında tutabilirsiniz.
Sonuç olarak internette ne yaptıklarını bilmediğimiz emek hırsızları var.Bunlara karşı sitenizi korumak istiyorsanız daha fazla önlem almanız gerekir.Eğer daha sağlam ve işe yarar bir güvenlik önlemi ile karşılaşırsam bunları sizinle paylaşmaktan zevk alırım.Eğer sizinde bildiğiniz iyi yöntemler varsa bunları yorum olarak yazabilirsiniz.Yazdıklarımı okuduğunuz için teşekkür ederim iyi akşamlar…
Kaynak:WORDPRESS SİTENİZ SİZCE GÜVENDE Mİ?