Merhaba bir önceki Wordpress Tema Yönetim Paneli Yapımı adlı makalemde Codestar Framework temaya entegre etmiştik. Bu bağlantıyı kullanarak ulaşabilirsiniz.

Şimdi Codestar Framework panelini yani tema panelini modifye edelim.

Makale İçeriği
Wordpress Tema Yönetim Paneli Yapımı
Codestar Framework Modifikasyon
Codestar Framework Alanları
Wordpress Tema Yönetim Paneli Yapımı
Codestar Framework Modifikasyon
wordpress-tema-yonetim-paneli-yapimi-codestar-frameeork-entegre-1
wordpress-tema-yonetim-paneli-yapimi-codestar-frameeork-entegre-1
Bir önceki derste yukarıda ki gibi bir bölümde kalmıştık şimdi burada ki save rest all ve Codestar Framework gibi alanları düzenleyelim.

İlk önce classes/options.class.php yolunu izleyerek options.class.php adlı dosyayı açalım ve framework_title ile başlayan dizi den tema adımızı yazarak değiştirelim.

menu_icon’u ise bu adresten wordpress içinde bulunan dash icon’lar ile değiştirebilirsiniz.

Yukarıda bulunan search reset all gibi alanları option.class.php adlı dosya içinde ki diziden true false seçerek gösterebilir veya gizleyebilirsiniz.

Bu alanları Türkçeleştirmek istiyorsanız dosya içinde örnek olarak Reset Section diye aratarak bulup Türkçeleştirebilirsiniz.

Codestar Framework Alanları
Bu bağlantıyı kullanarak Codestar Framework‘un döküman sayfasına gidelim burada alanlar bölümünden kullanabileceğimiz ayar çeşitlerini yani alanları görebilirsiniz.

Ama öncelikle theme-options.php dosyasına gelerek aşağıdaki alanları düzenlememiz gerekmekte.

Wordpress Tema Yapımı theme-options.php
Prefix alanı sütun ön eki yani veritabanına kaydedilir iken kullanılacak ön ek.

Bir önceki dersimde aşağıda ki gibi bir fonksiyon vermiştim.

if ( ! function_exists( 'bey_get_option' ) ) {
function bey_get_option( $option = '', $default = null ) {
$options = get_option( 'bey_option' );
return ( isset( $options[$option] ) ) ? $options[$option] : $default;
}
}
Kusuruma bakmayın orada hatalı anlatmışım burada ki get_option( ‘bey_option’ ) ile ön ek aynı olmalıdır yoksa burada ki belirlediğimiz fonksiyon çalışmaz.

menu_title ve menu_slug alanı Wordpress menüsünde gözükecek isim ve menüye girildiğinde url adresinde gözükecek alandır. Bunları İstediğiniz gibi girebilirsiniz.

Ve yukarıda verdiğim Codestar Framework döküman sayfasını kullanarak bu alanın altına alanlarınızı oluşturabilirsiniz. Oluşturulan alanları ise id değerini bey_get_option() adlı fonksiyonun içine alarak çağırabilirsiniz.

Örnek : echo bey_get_option(“opt-text”); bu şekilde kullanımı html etiketleri içinde yazdırırken kullanmalısınız zaten php döngüleri sorguları vb alanlar içinde echo kullanırsanız direk söz dizimi hatası alırsınız.

Sanırım bu kadar yeter diye düşünüyorum zaten bu makaleyi okuyan temel nitelikte bir bilgiye hakimdir diğer alanları da kolay bir şekilde çözebileceğini düşünerek bitiriyorum.



Kaynak: Wordpress Tema Yönetim Paneli Yapımı 2