Bir Çok Arkadaş Bu Konuda Başlık Açtı Her Konuda Tekrarladım Bir Defada Ayrıca Başlık Açmak istedim ki Bu Konu Artık Kimsede Sorun Olmasın Yönetici Arkadaşlardanda Rica Edelim Konuyu Sabitlesin

Öncelikle ilk Yapmamız Gereken iş wp-admin Ayarlardan Karakter Setimizi Evrensel Olarak utf-8 Yapmak [COLOR=Red] Tüm Eklentiler Vs Bu karakter Setine Göre Hazırlanmakta wp TEMALARI Bu karakter Setiyle Kodlanmaktadır Biz ise Windows-1254 Yada Iso-8859-9 Türkçe Karakter Kodunu Kullanmaktayız Problem Buradan Çıkmakta

[/COLOR]Daha Sonra Yapmamız Gereken Basit Bir iş ;

Temamızın " HEADER.php" Sini Açıyoruz ve
Kısmını

Şeklinde Değiştiriyoruz Yoksa Ekliyoruz

Şuan itibariyle Scriptimizde Türkçe Karakter Problemi Kalmadı
Tabi daha Sonra header.php yi Aşağıda Anlatacağım şekilde Türkçeleştirmek Koşuluyla
Geçelim Temamızı Türkçeleştirmeye ( [COLOR=Red]En Çok Takılınan Konu [/COLOR])

Dediklerinizi Yaptık Ama Temayı Türkçeye Çeviriyorum ı öÖçÇşŞğĞ Karakterleri Hala Bozuk Düzgün Çıkmıyor Asıl meselede Burada Zaten :)

Öncelikle Buradan Homepage of Crimson Editor - Free Text Editor, Html Editor, Programmers Editor for Windows Bir Adet Crimson Editör indiriyoruz

Kurulumu Yapıyoruz Programı Çalıştırıyoruz TÜRKÇEYE çevirmek istediğimiz php Dosyasını Bu Editör vasıtasıyla Açıyoruz Örn Ben [COLOR=Red]Blix Temasının[/COLOR] index.php Sayfasını Çevireceğim

Daha Sonra Karakter Setimizi Ayarlıyoruz

Geriye Kaldı 3 işlem örnek Olarak [COLOR=Red]Edit[/COLOR] Yazısını [COLOR=Red]Yazıyı Düzenle[/COLOR] Yazacağız Kaydedeceğiz ve Servere yollayacağız

Gördüğünüz Gibi Edit Yazısını Yazıyı Düzenle Yaptık Daha önce [COLOR=Lime]Yeşil[/COLOR] olan index.php uyarısı [COLOR=Red]Kırmızı[/COLOR] Oldu

Kaydet ikonunu Tıklıyoruz ve Servere Yolluyoruz

Türkçeye çevirmek istediğiniz Tüm utf-8 karakter Kodlu Scriptlerde Aynı işlemi yapabilirsiniz ( youtube google api vs vs )

Düzenlediğimiz index.php yi Notepad ile Açtığımızda Düzenlediğimiz yazının Son Görüntüsü Bu Şekildedir :)

Ayrıcada yazalım utf-8 Karakterlerin Türkçe Karşılıkları Bunlardır

ç ç Ç Ã‡ ğ ÄŸ Ğ Äž ı ı ö ö Ö Ã– ş ÅŸ Ş Åž ü ü Ü Ãœ

Alıntıdır.