lostyazilim
tr.link

Wordpress URL Yapısını Nasıl Düzeltirim?

21 Mesajlar 2.303 Okunma
lstbozum
tr.link

olesore olesore "Saban Kılıçtan Üstündür" Kullanıcı
  • Üyelik 29.09.2011
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Bilim İnsanı
  • Konum Denizli
  • Ad Soyad L** K**
  • Mesajlar 1299
  • Beğeniler 228 / 293
  • Ticaret 12, (%100)

Miraz adlı üyeden alıntı

Yapıyı değiştirdikten sonra 404 yememek için yönlendirme kodu kullanabilirsiniz.
rewrite ^(/.+)\.html$ $1 permanent;

konuyu biraz daha açar mısın? bu konu uygulamam yeterli olacak mı? İstediğim url yapısı için..

https://populertarim.com
wmaraci
reklam

MagaraAdami MagaraAdami PM atabilirsiniz Kullanıcı
  • Üyelik 23.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 2814
  • Beğeniler 382 / 974
  • Ticaret 2, (%100)
Hocam linki değiştirdiğinizde yapacağınız işlemler sadece tarama hatalarını önlemekte işinize yarar.

Şöyle düşünün ; ben arama yaparak "link değiştirme" sayfasına girmeye çalışıyorum ama siz beni ana sayfaya yönlendiriyorsunuz. Haliyle bende çıkarım o siteden başka yere bakarım. Olayın temeli budur.

Bence link olayı çok takılmayın eger hitiniz yuksekse. Ha hıtınız düşüktür, sebebi de bu link yapısı oldugunu dusunuyorsanız o zaman ayrı konu.

Ama bana sorarsan link yapısı çokta önemli değil.

Okşadıkça insanları, içinden çıkıyor Cini...

Miraz Miraz Future Kullanıcı
  • Üyelik 10.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Bilgisayar Mühendisi
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 638
  • Beğeniler 197 / 198
  • Ticaret 18, (%100)
Bütün linkler asd.html olarak index yediği için yapıyı değiştirmeniz bir sürü 404 hatasına neden olacaktır. Kodu 301 yönlendirme yaparak kayıp yaşamadan devam edebilirsiniz.

• Üyelik 29.09.2011
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Bilim İnsanı
  • Konum Denizli
  • Ad Soyad L** K**
  • Mesajlar 1299
  • Beğeniler 228 / 293
  • Ticaret 12, (%100)

Mağara_Adamı adlı üyeden alıntı

Hocam linki değiştirdiğinizde yapacağınız işlemler sadece tarama hatalarını önlemekte işinize yarar.

Şöyle düşünün ; ben arama yaparak "link değiştirme" sayfasına girmeye çalışıyorum ama siz beni ana sayfaya yönlendiriyorsunuz. Haliyle bende çıkarım o siteden başka yere bakarım. Olayın temeli budur.

Bence link olayı çok takılmayın eger hitiniz yuksekse. Ha hıtınız düşüktür, sebebi de bu link yapısı oldugunu dusunuyorsanız o zaman ayrı konu.

SEO konusunda haddimi aşarak 2 kitap satın alıp okudum, yetmedi google dan da araştırdım, genel kanı içerik url sinin site ana url sinden ayrılmasının çok da iyi olmadığı... yani direk site.com/makale-basligi şeklinde olması isteniyor..

Her şey site için :)

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 10.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 638
  • Beğeniler 197 / 198
  • Ticaret 18, (%100)

Biraz eksik bilgi olmuş. Bütün 404 hatalarını anasayfaya yönlendirmek pek önerilmiyor onun yerine güzel bir 404 sayfası oluşturmak daha sağlıklı. Benim dediğim işlem asd.html yapısını asd olarak değiştiriyor.

• Üyelik 23.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 2814
  • Beğeniler 382 / 974
  • Ticaret 2, (%100)
https://wmaraci.com/forum/wordpress-sorunlari/wordpress-url-yapisini-nasil-duzeltirim-384072-2.html#post2190806

Sizce bu link o kriterlere uyuyor mu :)

Takılmayın böyle işlere. Seo kitabi yazacak kadar bilgisi olan adam, o kitabı satışa sunmaz. Açar sitelerini ; Akşam yemeğini pariste sabah kahvaltısını roma'da yer :D

Ek Olarak: @[Miraz](userid:27684) Hocam Anasayfa kısmı yalnızca örneklemeydi. Vurgulamak istediğim nokta, asıl görmek istediğim sayfanın dışında başka birsayfaya yönlendirilmiş olmam.

Ha belki şöyle birşey düşünülebilir. Dediğiniz gibi düzenlenmiş bir 404 sayfası oluşturulur ve en çok hit alan konular yeni link yapısıyla bu sayfa içerisine yerleştirilir. Böylelikle, kısmende olsa ziyaretçide ilgili aramadan geldiği sayfanın başlığını bulur, tıklar ve ulaşır o içeriğe.

Biraz beyin fırtınasıyla en az zararla atlatılabilir bir durum sanırım

Ek Olarak:

• Üyelik 29.09.2011
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Bilim İnsanı
  • Konum Denizli
  • Ad Soyad L** K**
  • Mesajlar 1299
  • Beğeniler 228 / 293
  • Ticaret 12, (%100)

https://wmaraci.com/forum/wordpress-sorunlari/wordpress-url-yapisini-nasil-duzeltirim-384072-2.html#post2190806

Sizce bu link o kriterlere uyuyor mu :)

Takılmayın böyle işlere. Seo kitabi yazacak kadar bilgisi olan adam, o kitabı satışa sunmaz. Açar sitelerini ; Akşam yemeğini pariste sabah kahvaltısını roma'da yer :D

o zaman Kazı Kazan satan adam sabahtan akşama kadar elindeki balyayı kazıyıp zengin olsun ya da Milli Piyango Bileti satan Nimet Abla kepenk kapatıp elindeki tüm biletleri kendine alıp piyango vurmuş mu diye baksın... :)

• Üyelik 23.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 2814
  • Beğeniler 382 / 974
  • Ticaret 2, (%100)
Bilgi ile fiziksel metalar aynı değildir.

Şöyle düşünün, Seo hizmeti veren bir kişi yaptığı işi herkese anlatır ve işin püf noktalarını öğretirse ona iş verecek kimse kalır mı ? Neticede sizde seo çalışması yapacak konumda olursunuz.

Bazı meslek gruplarında, bildiğiniz şeyler sayesinde ekmek yersiniz ve bu bildiklerinizi başkası bilmediği sürece kazanç sağlamaya devam edersiniz..

Emin olun aldığınız kitapta ki bilgilerin hepsi web ortamında bulunuyordur zaten. Belki kitap sahibi derleyip toplamıştır ona bişi diyemem. ( umarım bilgiler bizzat bana aittir dememiştir )

• Üyelik 29.09.2011
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Bilim İnsanı
  • Konum Denizli
  • Ad Soyad L** K**
  • Mesajlar 1299
  • Beğeniler 228 / 293
  • Ticaret 12, (%100)

Bilgi ile fiziksel metalar aynı değildir.

Şöyle düşünün, Seo hizmeti veren bir kişi yaptığı işi herkese anlatır ve işin püf noktalarını öğretirse ona iş verecek kimse kalır mı ? Neticede sizde seo çalışması yapacak konumda olursunuz.

Bazı meslek gruplarında, bildiğiniz şeyler sayesinde ekmek yersiniz ve bu bildiklerinizi başkası bilmediği sürece kazanç sağlamaya devam edersiniz..

Emin olun aldığınız kitapta ki bilgilerin hepsi web ortamında bulunuyordur zaten. Belki kitap sahibi derleyip toplamıştır ona bişi diyemem. ( umarım bilgiler bizzat bana aittir dememiştir )

"bizzat" kısmını hatırlamıyorum ama dediğiniz gibi hepsi web ortamında var, sadece bir araya toplanmış :)
MagaraAdami

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 10.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 638
  • Beğeniler 197 / 198
  • Ticaret 18, (%100)

# BEGIN WordPress
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteCond %{REQUEST_URI} \.html$
RewriteRule ^(.*)\.html$ $1 [R=301,L]
RewriteRule ^index\.php$ - [L]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule . /index.php [L]
# END WordPress

İş görecektir. Bu şekilde siteadresi.com/asd.html giren bir kişi otomatik olarak /asd olarak yönlendirilecek.

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al