lostyazilim
tr.link

WordPress üye (editör, içerik sağlayıcı vs.) izinlerini ayarlayın - [Adminimize]

9 Mesajlar 9.375 Okunma
lstbozum
tr.link

Atakan Atakan Emekli. Kullanıcı
  • Üyelik 20.05.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek -
  • Konum Aydın
  • Ad Soyad A** U**
  • Mesajlar 6139
  • Beğeniler 2442 / 2410
  • Ticaret 12, (%100)

WordPress'de bazen üyelerin belli şeylerini yaplarını engellemek istemeyebilirsiniz. Örneğin benim gibi İçerik Sağlayıcı rütbesine sahip olanların sitedeki yazıları görmelerini istemeyebilirsiniz :)

Bunun için Adminimize eklentisi işimizi görüyor. Eklentiyi yükleyin, kurun, ayarlarına bakın zaten çözersiniz.

Şöyle kısa bir video çektim ayar penceresinden: http://www.screenr.com/2Ch8

Eklenti sayfası: http://wordpress.org/extend/plugins/adminimize/
Metin

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

Metin Metin metinli.com Kullanıcı
  • Üyelik 28.03.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek SEO Analisti ve Siber Güvenlik
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** Y**
  • Mesajlar 1399
  • Beğeniler 61 / 582
  • Ticaret 18, (%94)
Bol içerik sağlayıcı kitlesine sahip ve her seviyeden yazar bulunduran WordPress siteler için vazgeçilmez bir eklenti, güzel bir şeye benziyor. :)
Atakan

kişi bu mesajı beğendi.

Yazar, yazılım geliştirici, SEO Analisti ve siber güvenlik uzmanı.

Karyotip Karyotip .... Kullanıcı
  • Üyelik 03.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Sağlık Çalışanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad T** E**
  • Mesajlar 1479
  • Beğeniler 312 / 379
  • Ticaret 42, (%100)
Videolu anlatımın ve paylaşımın için teşekkürler.:)
Atakan

kişi bu mesajı beğendi.

sosyalme.com

• Üyelik 20.05.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek -
  • Konum Aydın
  • Ad Soyad A** U**
  • Mesajlar 6139
  • Beğeniler 2442 / 2410
  • Ticaret 12, (%100)

Karyotip adlı üyeden alıntı

Videolu anlatımın ve paylaşımın için teşekkürler.:)

Aslında videoyu @Metin'e göstermek için kaydetmiştim fakat konu açmaya karar verince eklentinin ayarlarının yapıldığı sayfayı merak edenler için iyi olur diye kaldırmadım :)

wmaraci
wmaraci

ultrahako ultrahako Don't be evil Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 29.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek
  • Mesajlar 633
  • Beğeniler 0 / 77
  • Ticaret 0, (%0)
Bu eklentiyi adminimize armağan ediyoruz :D
Atakan Bipixel 53456

kişi bu mesajı beğendi.

ByHawK ByHawK Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 04.10.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek İşletme
  • Konum Malatya
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 193
  • Beğeniler 40 / 21
  • Ticaret 7, (%71)
Atakan hocam paylaş butonunu nasıl kaldırabilirz. Sadece taslak olarak kaydet olacak şekilde

• Üyelik 20.05.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek -
  • Konum Aydın
  • Ad Soyad A** U**
  • Mesajlar 6139
  • Beğeniler 2442 / 2410
  • Ticaret 12, (%100)

ByHawK adlı üyeden alıntı

Atakan hocam paylaş butonunu nasıl kaldırabilirz. Sadece taslak olarak kaydet olacak şekilde

Paylaş butonu ve "taslak olarak kaydet" butonu arasındaki alakayı çözemedim ama sanırım yazarların yazıyı direk yayınlamalarını istemiyorsunuz?

Bunu ben şöyle çözdüm;
Varsayılan üye olacak kişilerin rütbesini İçerik Sağlayıcı olarak ayarladım ayarlardan. Bu eklenti ile içerik sağlayıcılarının tüm yazılar sekmesini görebilmelerini engelledim ve sadece yeni yazı ekleyebiliyorlar ve yayımla butonu yerine inceleme için gönder butonu var. İnceleme için gönder butonunun olması bu eklenti değil, içerik sağlayıcısı rütbesinin özelliği :)
53456

kişi bu mesajı beğendi.

ByHawK ByHawK Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 04.10.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek İşletme
  • Konum Malatya
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 193
  • Beğeniler 40 / 21
  • Ticaret 7, (%71)
İçerik sağlayıcılar resim ekleyemiyorlar ama. Bana resim ekleme özelliği lazım :)

• Üyelik 20.05.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek -
  • Konum Aydın
  • Ad Soyad A** U**
  • Mesajlar 6139
  • Beğeniler 2442 / 2410
  • Ticaret 12, (%100)

ByHawK adlı üyeden alıntı

İçerik sağlayıcılar resim ekleyemiyorlar ama. Bana resim ekleme özelliği lazım :)

İçerik Sağlayıcılara Resim/Dosya Ekleme Yetkisi

Aşağıdaki kodu temanızın Tema fonksiyonları (functions.php) dosyasına uygun şekilde ekleyerek içerik sağlayıcılarınıza resim/dosya ekleme yetkisi verebilirsiniz. Kodu eklediğinizde içerik sağlayıcılarınız için yazı editöründe resim ekleme düğmeleri görünmeye başlayacak. Ayrıca yönetim panelinde Medya menüsü görünmeye başlayacak. İçerik sağlayıcılar siteye eklenmiş olan bütün resimleri görebilecekler ancak onları silme, değiştirme gibi yetkileri olmayacak. WP 2.7.1 sürümüyle yaptığım denemelerde olumlu sonuçlar aldım. Sitenizde deneme yapmadan ya da içerik sağlayıcılarınıza güvenmiyorsanız kullanmayın.

$role = get_role('contributor');
$role->add_cap('upload_files')

Yaptığınız değişiklikleri kaydettikten sonra sitenizin yönetim paneline girip bu kodların en az birkez çalışmasını sağlamalısınız. Ardında da kodları aşağıdaki gibi yapıp, geçersiz hale getirmelisiniz. Çünkü birkez add_cap fonksiyonunu kullandıktan sonra tekrar kullanmaya gerek kalmıyor. Boşuna sorgu yapmamak için kodları çalışmaz hale getiriyoruz.

//$role = get_role('contributor');
//$role->add_cap('upload_files');

Peki yetkiyi geri almak için ne yapmalıyız? Yapmanız gereken yine temanızın Tema fonksiyonları (functions.php) dosyasına eklemeniz ve yine en az birkez çalışmasını sağlamalısınız. Ardından yine kodların başına // koyarak geçersiz yapabilirsiniz.

$role = get_role('contributor');
$role->remove_cap('upload_files');

Başka role sahip olanlara yetki vermek için get_role içerisindeki 'contributor' ifadesi yerine 'administrator' (yönetici), 'editor' (editör), 'author' (yazar), 'subscriber' (abone) yazmanız ve ardından add_role içerisine vermek istediğiniz yetkiyi Roles and Capabilities yazısında bulup, ismini yazmanız yeterli.

Kaynak

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al