WordPress’de bulunan yazı etiketlerinin SEO‘ya katkısı oldukça fazladır. WordPress SEO ayarlarının ve yapılandırmasının temel taşlarından biri olan etiketler doğru kullanılmalıdır. Biz bu makalemizde siz değerli SEODahi.Com takipçilerine WordPress yazı etiketlerinin nasıl ve ne kadar kullanılması gerektiğini anlatacağız.

WordPress’de SEO işlemlerimizi doğru ve yararlı kılmak için etiketlerimizi doğru belirlemeliyiz. Etiketler ne kadar çok olursa o kadar iyi olur öngörüsü yanlıştır. Bir makaleye 50-100 etiket girilmesi sonucunda o etiketlerde Google’da ilk sayfada çıkabilirsiniz, ancak bu hızlı çıkışınız aynı şekilde hızlı inişinize sebep olacaktır ve ayrıca böyle bir çalışma spam çalışmadır. Spam çalışmalar Google tarafından er ya da geç fark edilir ve cezalandırılırsınız.

Etiketler yazıya göre şekillendirilmelidir. Konu uzunluğu ve kapsamlılığı etiketlerinize yansımalıdır. 1000-1500 kelimelik bir makalenize 3-4 etiket yazmak mantıksız olabilir. WordPress yazı etiketleri sizin konunuzun diğer başlıklarıdır. Örnek olarak “WordPress Yazı Etiketleri ve SEO” başlığında bir makaleniz varsa Wordpress Etiketleri Seo, Wordpress Yazı Etiketleri, Wordpress Yazı Etiketleri Nasıl Olmalıdır, Wordpress Yazı Etiketleri Seo; gibi etiketler yazılabilir ve bu etiketler Anahtar kelimelere de yazılırsa tam varyasyon sağlayabilirsiniz. SEO konusunda istikrar sağlamak istiyorsanız, yazı etiketlerine girilen kelimeleri makale içerisinde bulunan kelimelerden seçin ve bu kelimeleri kalın, altı çizili ve italik olarak belirtin.

Kaynak: WordPress Yazı Etiketleri ve SEO