Arkadaşlar selamlar. Bunu yaşayan veya kullanan bir arkadaşımız vardır diye sorayım dedim.

Belki bildiğiniz üzere Post(yazı)larımızın otomatik kaydetme zamanı ve revizyon sayısı gibi konulara wp-config.php dosyamıza yazacağımız kodlarla sınırlama getirebiliyoruz.

Zira fazla post içeren bir siteniz varsa Post'larınızın DB'de kapladığı alan örnek veriyorum 3mb ise bu revizyonlarla birlikte hali 15-20mb'a kadar çıkıyor. bunu elbette db'den sql sorgularla silip DB'mizi rahatlatabiliyoruz lakin daha şişmeden kısıtlamak için de belirttiğim fonksiyonları wp-config.php'mize yazmamız gerekiyor.

Buraya kadar her şey normal lakin benim Config dosyama yazdığım bu kısıtlama kodu işe yaramıyor. bu kod hem CODEX WP'de hem de birçok webmaster sitesinde işlenen bir konu, ilgili Kod:

define( 'WP_POST_REVISIONS', 3 );

buradaki 3 sayısını kaç yazarsak en fazla o sayıda yazım sürümü oluşturmalı ve sonrasındaki sürüm varsa en eskiyi silmesi gerekiyor. veya 3 gibi bir sayı yerine "false" yazarsak da komple kapanması gerekiyor, codex'te yapılan tabir bu.

Lakin bu koda rağmen yazılara kaç revizyon yapsam o kadarını kaydediyor site, yani kodu baz almıyor.

Konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlardan naçizane öneri bekliyorum.

Saygılar.